šah

Atif Dumpor najbolji na jakom turniru u Počitelju

13.06.2017.
u 10:00

 Internacionalni majstor Atif Dumpor iz Mostara pobjednik je šahovskog turnira “Lipanjske zore” u Počitelju.

Arapović drugi

Dumpor je iz devet partija osvojio sedam poena, drugi je bio Vitomir Arapović, također internacionalni majstor sa sedam poena, koliko je osvojio i trećeplasirani velemajstor Emir Dizdarević. Četvrti je također sa sedam poena bio Srđan Zlobec, a tek peti poznati velemajstor Bojan Kurajica s osvojenih 6,5 poena.

Organizator turnira već po tradiciji je Šahovski klub Čapljina, a najbolji domaći igrač bio je majstorski kandidat Ekrem Koso, koji se sa šest poena plasirao na deseto mjesto.

Od domaćih igrača solidne plasmane izborili su Vladislav Prskako koji je 18., pa junior Zvonimir Karlović koji je dvadeset drugi s 5,5 poena, a pažnje vrijedan je plasman 85-godišnjeg Drage Pervana koji je osvojio dvadeset i sedmo mjesto. Zanimljivi su još neki rezultati domaćih šahista, pa je tako Sanja Bilić državna prvakinja u konkurenciji do 18 godina, bila 50-ta s 4 poena, desetogodišnji Mihael Vukelja bio je 59. s četiri poena itd.

Pažnje vrijedan je podatak kako je na turniru nastupio čak 81 šahist.

Masovan turnir

S obzirom na činjenicu kako nagrade svojim iznosom baš i ne mogu biti stimulativne Vladislava Prskala predsjednika ŠK Čapljina zamolili smo da otkrije u čemu je tajna tako masovnog ‘pohoda’ na ovaj turnir.

- Prije svega šahisti dolaze igrati, to im je osnovni motiv, zatim važno je i druženje, razmjena informacija.

Bez lažne skromnosti moram reći da šahisti kad dolaze na naš turnir, znaju da će organizacija biti dobra. Nije zanemariva ni činjenica da mi redovito sudjelujemo na turnirima koje organiziraju klubovi u okruženju.

Uz te preduvjete, nagrada kolika je tolika je, dobro dođe, naglašava predsjednik Prskalo, a zatim dodaje:

- Vrlo smo zadovoljni proteklim turnirom, prikazanim šahom, ponašanjem, velikim brojem mladih šahista čak 32 posto. To je jako dobro, mladi su budućnost šaha, naglašava predsjednik Prskalo.

Uglavnom, preseljenje šahovskog turnira “Lipanjske zore” u restoran “Staklo” u Počitelju pokazalo se punim pogotkom.

Uz ostalo interes je bio toliki da je jedna od partija prvog kola odigrana vani, dok se nije našlo mjesta za sve. Uglavnom, vrlo zanimljivo, a zaključak je – šah je čvrsta spona među ljudima!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije