Plemići u finalnom tjednu priprema za utakmicu u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Armenci imaju solidnu momčad, Zrinjski na pripremama ozbiljan

storyeditor/2023-07-02/urartu02.jpg
03.07.2023.
u 13:14

Polako se približava novi izlet Zrinjskog u Europi. Mostarci bi na put trebali krenuti u ponedjeljak. Plemići bi u utorak, 11. srpnja, od 17 sati po našem vremenu trebali odigrati prvu utakmicu 1. kola kvalifikacija protiv Urartu​a, piše Večernji list BiH. Utakmica se igra u Erevanu, glavnom gradu Armenije.

Finalne pripreme

Zrinjski je tako praktički ušao u finalni tjedan priprema. Mostarci su na ovim pripremama imali nešto poteškoća s ozljedama. Prije svega, za prvu je utakmicu praktički izgubljen Slobodan Jakovljević, nositelj igre. Da taj problem bude nešto veći, Marin Magdić, također stoper, još nije zaliječio ozljedu iz prošle sezone te ovaj put neće moći pomoći u Europi kao prošle sezone, kada se dogodila slična situacija. Zbog ozljeda je izvan stroja i Ivan Jukić, ali nekako će se njegov izostanak lakše kompenzirati nego Jakovljevićev... Najviše će zbog toga biti zanimljiva večerašnja prijateljska utakmica s Posušjem (od 18 sati u Rodoču). Na toj utakmici ćemo vjerojatno vidjeti što će biti rješenje za zadnju liniju Zrinjskog na prvoj utakmici. Ipak, nije situacija u taboru Plemića crna, dapače. Zrinjski na pripremama dobro izgleda. Konkurencija u momčadi je jaka. I pod povećanim opterećenjem momčad postiže izvanredne trkačke rezultate, što je u ovoj fazi priprema možda i najvažnije. Mostarci u prvoj utakmici protiv Urartua vjerojatno neće biti na vrhuncu natjecateljske forme, ali bazna forma Plemića trebala bi već tada biti visoko.

Ipak, ne treba se zavaravati da Plemiće u Armeniji očekuje lagan protivnik, naprotiv... Urartu je opasna momčad i za najdominantnijeg prvaka u povijesti Premijer lige BiH. Urartu je posljednju natjecateljsku utakmicu u armenskom prvenstvu odigrao 6. lipnja. Remizirali su tada kući s Araratom (1:1). Po onome što smo vidjeli na snimci te utakmice, kao i na snimci posljednje prijateljske utakmice protiv Saburtala u Gruziji, ova momčad igra sličan nogomet onome koji igra i Zrinjski. Akcije nastoje završavati sa što većim brojem igrača pred golom, koji čekaju ubačaje s jednog od bokova. Znaju biti neugodni u napadačkim prekidima, ali se i neobično slabo brane na prekidima pred svojim golom, a upravo taj detalj može jako odgovarati Zrinjskom koji u napadačkim prekidima ima puno rješenja. U momčadi imaju mnogo internacionalaca, a pozornost treba obratiti na mladoga Gruzijca Leona Sabua, prvog napadača ove momčadi. Rus Artem Maksimenko, krilni igrač, nedavno je u ovu momčad stigao iz Urala i trebao bi biti pojačanje. Ruski vratar Beglarjan navodno je jako dobar na golu ove momčadi, ali nedavno je u momčad stigao još jedan vratar iz Rusije - Abakumov, pa ostaje za vidjeti što će biti s tom pozicijom u momčadi. Sutra ova momčad igra posljednju pripremnu utakmicu sa Zrinjskim, gostovat će u Gruziji kod Gagre. Ljudima iz stručnog stožera Zrinjskog ova će utakmica također biti zanimljiva. Zrinjski će zapravo najbolji dojam o svom prvom protivniku u Europi dobiti tek nakon prve utakmice. Ne treba zanemariti da Mostarce čeka dugo putovanje, a nakon toga i jednako dug povratak.

Zemlja uzdrmana sukobom

Armenija je zemlja uzdrmana sukobom s prvim susjedima. Ne tako davno vodili su otvoreni rat sa susjedima iz Azerbajdžana. Te napetosti su i danas prisutne u pograničnoj pokrajini Gorski Karabah, regiji koju svojataju dvije strane, koja se nalazi u Azerbajdžanu, a većinski je naseljena armenskim stanovništvom. Svako malo se na toj relaciji događaju incidenti. Armenija je zemlja koja se dugi niz godina nalazi u izravnoj sferi ruskog utjecaja, ali otkako Rusi ratuju u Ukrajini, taj utjecaj donekle je opao. Ipak, glavni grad te zemlje nekako je dosta daleko od tih problema. Kao i u Mostaru, tamo je utakmica u Ligi prvaka najvažnija sportska, ali i društvena vijest.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije