HŽRK Zrinjski

Arapović: Imamo jako talentiranu generaciju

15.04.2019.
u 08:30

HŽRK Zrinjski u prošlosti je osvajao naslove prvaka BiH. Takvo nešto za mostarski klub nije nepoznanica. Igračice Zrinjskog, poput Ivane Mlakić ili Gordane Marić, u svoje su vrijeme bile ono najbolje što je u tom trenutku mogao ponuditi ženski rukomet.

Usponi i padovi

Ipak, kroz svoju povijest klub je imao i padove, ispadao je u niži rang natjecanja i u nekoliko navrata gotovo se ugasio. Događalo se da klub osvoji naslov, ali da nakon toga jedva opstane. Nakon jedne takve krize ponovno se krenulo iz početka. Trenutačno rukometašice Zrinjskog igraju niži stupanj natjecanja, ali su nakon posljednje utakmice ostvareni preduvjeti za povratak u Premijer ligu. Zrinjski je na posljednjoj utakmici slavio protiv OŽRK Krajina (38:27). Riječ je bilo o susretu dvaju izravnih konkurenata u borbi za Premijer ligu. Mostarke su na toj utakmici pokazale više te su pred oko 500 navijača prikazale odličnu igru.

- Možemo biti zadovoljne onim što smo pokazale. Cijeli tjedan smo se pripremale za ovu važnu utakmicu. Cure su ostavile srce na terenu, a to je publika znala prepoznati. Navijači su nam na utakmici s Krajinom stvarno bili dodatni igrač. Dobili smo pozitivne reakcije i od drugih ljudi iz rukometnih krugova koji su nam kazali kako smo pružili izvanrednu igru - kazala nam je početku razgovora trenerica Zrinjskog Marijana Arapović koja, uz Tinu Biokšić, vodi ovu generaciju igračica.

Plemkinje u svojim redovima imaju redom mlade igračice. Većina njih je 2000. i mlađe godište. U ekipi se nalazi tek nekoliko, uvjetno rečeno, iskusnijih igračica. Primjerice, Zrinjskom je protiv Krajine, s obzirom na međusobni omjer, trebala pobjeda od najmanje 7 pogodaka razlike. U konačnici ostvarena je pobjeda i s većom razlikom, pa i to može nešto reći o kvaliteti sadašnje ekipe.

Mlada ekipa

- Imamo mladu ekipu. Sve naše igračice su volonterke, kao i treneri u našem stručnom stožeru. Svi ovo radimo iz ljubavi prema našem sportu. Inače, mogu kazati kako u Mostaru u ovom trenutku postoji niz talentiranih mladih igračica, kako u našem klubu tako i u Katarini. Našu ekipu očekuju još četiri kola i imamo realne izglede za plasman u Premijer ligu. U preostalim utakmicama to moramo potvrditi - dodala je Arapović. Eventualni plasman u Premijer ligu iziskivao bi veća sredstva.

- Putovanja u Premijer ligi su skuplja, praktički bi za klub to natjecanje bilo dvostruko skuplje od lige koju sad igramo. No, smatram da i nakon ove utakmice postoji interes onih koji financijski mogu potpomoći rad našeg kluba - zaključila je trenerica Zrinjskog.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije