TU POZICIJU IGRA LJUBIČIĆ

Ante Čačić priznao: Istina je da Dinamo nema lijevog beka!

Ante Čačić
Goran Stanzl/PIXSEL
20.08.2022.
u 08:22

Dinamov trener Ante Čačić potvrdio je ono što smo analizirali dan prije, plavi su samo na odštete za dovođenje igrača za poziciju lijevog beka potrošili više od šest milijuna eura, a rješenje za tu poziciju i dalje nemaju.

Ima vremena za kupovinu

– Mi u kadru nemamo lijevog beka, imamo igrače kao što su Bočkaj i Štefulj koji se puno bolje snalaze u 3-5-2, nego u sustavu s četiri igrača u zadnjoj liniji. Pa ni Ljubičić nije lijevi bek, ali nam puno pomaže u izgradnji igre, jako se trudi. Zadovoljan sam njegovim prezentacijama. Bočkaj predano radi i trenira, hoće li ubrzo popraviti igru u fazi obrane, vidjet ćemo, isto vrijedi i za Štefulja. Hoćemo li kupovati novog beka? Ako Dinamo želi biti konkurentan u Europi, treba voditi računa o nekim pozicijama. To sam rekao i pred svim igračima. Nisam usredotočen na prijelazni rok, imamo svoja razmišljanja, treba vidjeti i koji bi igrači mogli na posudbe kako bi dovoljno igrali, da ne stagniraju, ali sada smo svi usredotočeni na ove utakmice. Poslije uzvrata s Norvežanima imamo deset dana do kraja prijelaznog roka pa ćemo biti pametniji – rekao je Čačić koji danas ima nimalo lagani ispit protiv Osijeka.

– Teško mi je govoriti o njima, šokirani su ispadanjem iz Europe, to im je donijelo nemir u momčad. Pa i nekakvo pražnjenje. Ali, postoji i zakon velikih brojeva, očekujem da se Osijek digne i uđe u ritam koji im odgovara po kvaliteti, stoga očekujem jako zahtjevnu i tešku utakmicu, no Dinamo će napraviti sve kako bi utakmicu odradili na najbolji mogući način.

Ima umora kod igrača

Posljednji put Dinamo je "pregazio" Osječane, bilo je 3:0, ali tada plavi nisu bili u ovako teškom ritmu utakmica.

– Tih 3:0 bio je visok rezultat, oni su ostali s igračem manje. Utakmica je bila u smiraj prvenstva, imala je posebnu težinu, bio je pritisak na obje strane. Ovo je nova utakmica, još je otvaranje sezone i hvatanje forme. Svaka utakmica s Osijekom neizvjesna je, tijesna, uvjeren sam da ćemo biti dobri, da će ona otići na našu stranu. I da ćemo dohvatiti željeni rezultat. Ali, neće to biti jednostavno. Umor se akumulirao kod nekih naših igrača, ali dosta smo rotirali, broj utakmica nije se odrazio na naš rezultat. Ako je netko umoran, moramo vidjeti kako se na tim pozicijama pokriti u sljedeće tri utakmice. Imamo zavidan broj igrača s visokom kvalitetom, u njih vjerujem i svatko tko dobije priliku, zacijelo će ju i opravdati. S kakvom god momčadi započnemo utakmicu, tražit ćemo dobru igru, želimo dohvatiti nova tri boda. Zdravstvena situacija je dobra, Boško Šutalo malo je osjetio list, vidjet ćemo još na koga mogu računati. Bulat i Théophile treniraju s momčadi, blizu su povratka, a Josipa Šutala očekujemo za oko dva tjedna – zaključio je Ante Čačić pred današnji derbi s Osijekom koji se igra u Maksimiru od 21.05 sati (Maxsport1). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije