Nogomet

Aničić zabio prvijenac u Ligi prvaka protiv ekipe Benfice

Aničić
26.11.2015.
u 06:30

Momčad Astane ugostila je Benficu u Ligi prvaka i odigrala neodlučeno 2:2. Kazahstanci su vodili s 2:0, ali su Portugalci uspjeli izjednačiti. Astana je imala 1:0 vodstvo i kazahstanka momčad kao da je šokirala velikana iz Portugala. Stigao je zatim i drugi pogodak. S lijeve strane loptu je nabacio igrač domaćih Kéthévoama na protivnički peterac.

Nju je u pokušaju da je udari glavom, zapravo leđima udario Marin Aničić i poslao u mrežu, te je tako došao u prigodu da ga u večernjem pregledu Lige prvaka u akciji pogledaju ljubitelji nogometa iz cijelog svijeta. Ostatak susreta Aničić je prikazao vrlo dobru igru, vjerojatno odigravši i svoju najbolju utakmicu na europskoj sceni. Bio je jednostavan i miran u obrani, točan u skoku, odigrao je rutinerski i bio jedan od najboljih nogometaša na terenu. Od kako je Aničić došao u kazahtanski klub iz Zrinjskog tako je u novoj sredini nizao uspjehe.

Već u prvoj je godini igranja osvojio naslov prvaka te zemlje, te izborio europski nastup s tom momčadi. U 2015. godini je za taj klub odigrao 29 utakmica. Inače, susrete u prvenstvu preskače samo ako je ozlijeđen ili ima žute kartone, a standardan igrač postao je odmah po dolasku. Ove sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka, kao i u svih pet do sada odigranih susreta skupne faze, imao je punu minutažu, odnosno igrao je svih 990 minuta u 11 utakmica Lige prvaka. Iako je jedan od rijetkih bh. nogometaša koji za neki klub igra u Ligi prvaka, Aničić nije standardan u reprezentaciji BiH.

Aničić je bio na okupljanjima, dok se nekoliko puta nalazio i na širem popisu BiH, ali je i otpadao s istog. Kakvu obranu igra bh. vrsta teško je zamisliti da za igrača njegova profila nema mjesta među "najboljim" bh. igračima. Ostaje za vidjeti kako će se razvijati karijera ovog nogometaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije