Remi GOŠK-a i Čapljine u pripremnom susretu

Anemični napadi i čvrste obrane, oba pogotka “pala” poslije grešaka

18.07.2017.
u 09:19

Čvrstu, borbenu, igrački odgovornu utakmicu odigrali su nogometaši GOŠK-a i Čapljine na stadionu “Perica Pavlović” u Gabeli. Igralo se kao da je riječ o pravoj prvenstvenoj utakmici, što će reći da je tradicionalni rivalitet ova dva nogometna kluba došao do punog izražaja.

Imponirale su obrane bez obzira što su oba pogotka bila plod njihovih grešaka.

Buhač za vodstvo Čapljine

Tako je Čapljina u vodstvo došla u 31. minuti, nakon što su se domaći igrači prekombinirali što je iskoristio Buhač, probio se prema vratima i rezantnim udarcem s petnaestak metara, zatresao mrežu.

Poravnanje je, također, došlo kao plod greške. Nakon jednog prekršaja Mišić je lijepo ubacio s desne strane, Zubac u želji da otkloni opasnost nespretno zahvatio loptu koja se zabila u mrežu Gabeljana. Bilo je do kraja utakmice još nekoliko prilika na obje strane. U cjelini, Gabeljani su u ovoj utakmici bili nadmoćniji, međutim bez kreativnosti u realizaciji, pa je konačni ishod susreta ujedno i najrealniji.

Dobra generalna provjera

-Dosta dobra generalna provjera. Nije ona bila slika onoga što nas čeka u prvom kolu, bila je ovo utakmica kao protiv Veleža gdje očekujemo da će protivnik malo više izići.

Čapljina čvrsta, agresivna, čekali su svoju priliku iz kontri i polukontri, na kraju su je zahvaljujući našoj grešci, dočekali. Mi smo u nastavku nešto angažiranijom igrom ipak uspjeli poravnati.

Sve u svemu, vidjeli smo dosta dobrih stvari, ali i dosta nedostataka koje ćemo nastojati otkloniti do početka prvenstva, kazao je Slaven Musa, trener Gabeljana, dok je Damir Beća trener Čapljine istaknuo:

-Poslije dvije relativno lakše utakmice, protiv prvoligaša Igmana i Iskre, došla nam je utakmica s premijerligašem.

Dobro smo parirali Gabeljanima, posebice imajući na umu da smo još uvijek u ritmu treninga dva puta dnevno.

Što se tiče same igre, drago mi je da imamo disciplinu. Gol smo primili poslije jedne greške. Ukratko, momcima mogu čestitati na zalaganju, a GOŠK-u poželjeti uspjeh u prvenstvu koje uskoro počinje, naglasio je trener Čapljinskog prvoligaša.

Do početka nove sezone u Premijer ligi BiH GOŠK ima još tjedan dana, a susret s Čapljinom bio je zadnja provjera. S druge strane pred Čapljincima su još tri tjedna priprema, pa su imajući taj element u vidu, protiv GOŠK-a vjerojatno nošeni tradicionalnim rivalitetom, odigrali iznad očekivanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?