“Hercegovina open 2017”

Anđelo Kvesić slavio na radost domaće publike

28.11.2017.
u 10:00

Renomirani karate turnir, 7. Hercegovina open, održan je u nedjelju u organizaciji Karate kluba Široki Brijeg, koji je na ovaj način obilježio 15 godina od utemeljenja. Turnir je ispunio sva očekivanja i zadovoljio oko 1200 - 1500 gledatelja okupljenih u dvorani na Pecari.

Hrvatska nadmoćna

Turnir je otvorio Miro Kraljević, gradonačelnik Širokoga Brijega, ujedno i predsjednik kluba slavljenika. Koliko je nadmoćna bila reprezentacija Hrvatske najbolje se vidi iz činjenice kako su njezina četiri predstavnika osvojila sva četiri prva mjesta. Uz njih, Crna je Gora imala dvojicu, a Makedonija i Kosovo po jednog natjecatelja na ovoj vrhunskoj reviji.

Sustav natjecanja bio je takav da su se napravile dvije skupine s po četiri natjecatelja, koji su se borili svaki sa svakim. U prvoj skupini našli su se Anđelo Kvesić i Zvonimir Živković, obojica hrvatski reprezentativci. Oni su u posljednjoj borbi skupine odlučivali koji će od njih biti pobjednik skupine i boriti se za naslov pobjednika turnira s pobjednikom druge skupine. Naime, obojica su prethodno svladali Makedonca Viktora Krstevskog i Crnogorca Luku Ivanovića. U drugoj su skupini prva dva mjesta pripala hrvatskim reprezentativcima Ivanu Martincu i Ivanu Kvesiću. Martinac je osvojio prvo mjesto tijesno svladavši Kvesića. U borbi za treće mjesto Ivan Kvesić bio je za nijansu bolji od Zvonimira Živkovića, ali tek nakon što je u produžetku osvojio bod.

Neizvjesno finale

Slična je bila i finalna borba u kojoj je Anđelo Kvesić tijesno svladao sjajnog kolegu iz reprezentacije Ivana Martinca. Pehare pobjednicima uručili su Predrag Cobra Naletilić ispred Karate kluba Široki Brijeg, Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke Županije te Miro Kraljević, gradonačelnik Širokoga Brijega.

Odlično organizirani turnir svojim su nastupom “začinile!” Širokobriješke mažoretkinje, a publika je bila prezadovoljna s onim što je mogla vidjeti na ovom prestižnom natjecanju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije