Profi boks

Alem Begić novi europski kruzer prvak po UBF verziji

Alem Begic
31.12.2015.
u 07:42

Begiću je ovo bila 11. pobjeda u isto toliko mečeva, a prvi profesionalni nastup je imao prije godinu dana u svom rodnom gradu

Bosanskohercegovački boksač s njemačkom putovnicom Alem Begić osvojio je naslov prvaka Europe u poluteškoj kategoriji. Ovaj Srebreničanin je u njemačkom gradu Regensburgu pobijedio Georgea Aduashvilija iz Gruzije te postao prvak po Universal Boxing Federaciji (UBF). Spomenuta titula u nižerazrednoj organizaciji Begiću će vjerojatno biti prigoda za nešto jače mečeve u budućnosti.

Begiću je ovo bila 11. pobjeda u isto toliko mečeva, a prvi profesionalni nastup je imao prije godinu dana u svom rodnom gradu, a u ovoj je godini odradio nevjerojatnih 11 mečeva, od čega ih je čak 10 bilo nokautom.

- Ovom prilikom zahvaljujem svojim prijateljima i obožavateljima u Bosni i Hercegovini i Europi. Vrlo mi je drago što sam uspješno uspio završiti meč, odnosno osvojiti UBF europski naslov. Protivnik je bio iskusan, ali sam ga u četvrtoj rundi uspio oboriti. Uspješno sam završio meč i postao prvak Europe u poluteškoj kategoriji - kazao je Begić za Fenu.

Zahvalio je Srebreničanima koji su došli podržati ga. Begiću je ovaj meč bio ulaznica u ozbiljnije boksačke vode te ostaje vidjeti u kakvoj će se konkurenciji dalje boriti. (ri/f)*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?