Danski nogometaš

Agent prvi put potvrdio sjajne vijesti: Christian Eriksen će nastaviti igrati nogomet

18.12.2021.
u 15:08

Danski nogometaš Chrisitan Eriksen planira se nastaviti baviti nogometom nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Interom, potvrdio je njegov agent Martin Schoots.

Zbog protokola u Seriji A kojim se zabranjuje igranje nogometašima s defibrilatorom, Eriksen nije bio u mogućnosti igrati za Inter s tim u vezi je raskinut ugovor s njim i on će, iako se to do danas nije znalo, nastaviti karijeru. 

To je potvrdio njegov agent Martin Schoots koji je rekao da su ga dva kluba pozvala i raspitivala se za usluge ovog sjajnog veznog igrača.

"Mogu reći da će nastaviti igrati nogomet. Dva kluba su me zvala i pitala za Christiana prije nekoliko sedmica", potvrdio je njegov agent.

Još uvijek nije poznato o kojim klubovima se radi, a njegov agent je potvrdio da nije riječ o Ajaxu i da ga iz ovog kluba još uvijek nisu kontaktirali, uprkos glasninama brojnih evropskih medija.

Eriksen je odigrao odličnu sezonu gdje je s Interom osvojio titulu prvaka Italije, a ranije je u karijeri igrao za Tottenham i Ajax. Za reprezentaciju Danske je debitovao 2010. godine. Podsjećamo, on se srušio u meču 1. kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Finske, a srećom, brzom reakcijom doktora spašen mu je život.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije