"Kristalno sunce"

Adna Selimović i Ajdin Skopljak najbolji sportaši Žepča u 2022. godini

03.03.2023.
u 17:55

U kinodvorani Doma kulture proteklog vikenda održan je 17. Izbor najboljih sportaša i sportašica općine Žepče "Kristalno sunce", koji tradicionalno organizira Sportski savez općine Žepče.

Brojna priznanja

Ova općina u protekloj sportskoj godini imala je solidne uspjehe u sportskom smislu. Karate, rukomet, košarka i odbojka redom su sportovi u kojima su zabilježeni rezultatski iskoraci, a poseban pečat na ovogodišnji izbor stavljen je dodjelom posebnih priznanja klubovima, od kojih jedan ima tradiciju dugu čak 50 godina.

Tijekom manifestacije dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim pojedincima i kolektivima, a dodijeljene su i posebne nagrade. Za najbolju sportašicu općine Žepče u 2022. proglašena je Adna Selimović iz Karate kluba Viktoria Žepče, dok je najboljim sportašem proglašen Ajdin Skopljak, kapetan Košarkaškog kluba Orlovik Nansi Žepče.

Za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom proglašen je Boro Miličević (SKOSI Xp Žepče), a Dario Ćoruša (Rukometni klub Žepče) za najuspješnijeg trenera. Kada su u pitanju mlade nade, Nikolina Slišković (Karate kluba Viktoria) proglašena je za najbolju mladu sportašicu, dok je u muškoj kategoriji ova laskava nagrada dodijeljena Ilijanu Filipoviću (Rukometni klub Žepče). Najbolja ženska sportska ekipa je Ženski odbojkaški klub Žepče, dok je najbolja muška sportska ekipa Košarkaški klub Orlovik Nansi Žepče.

- Svečanost je protekla u lijepom ozračju. Imamo neke zapažene rezultate u individualnoj konkurenciji, a, primjerice, Orloviku ove sezone jako dobro ide u prvenstvu. U tom se klubu nadaju kako bi ove sezone mogli ostvariti plasman u viši rang. Samim time bi i naša općina dobila jedan klub u najvišem stupnju natjecanja. Prošle sezone su poraženi u finalu doigravanja, ali ove sezone Orlovik ima bolje izglede, nadamo se kako će ovaj put biti i uspješniji - kazao nam je Vlado Lučić, predsjednik Sportskog saveza općine Žepče:

- Naš savez okuplja 21 sportski kolektiv. To nisu sve sportski klubovi, neki od članova su i udruge. Nastojimo svima njima biti podrška u radu - dodao je Lučić.

Za pojedince koji nisu pod okriljem Sportskog saveza općine Žepče, a koji su imali značajne sportske uspjehe i rezultate u prošloj godini, dodijeljena su posebna priznanja i nagrade te su nagrađeni Ljilja Slišković, Janica Filipović i Mustafa Đuzel. Iz Sportskog saveza općine Žepče dodijeljena su i posebna priznanja za klubove za njihov dugogodišnji rad i postojanje, i to za RK Žepče (15 godina), Kajakaški-kanu klub 550 (15 godina), Teniski klub Club (20 godina) i Džudo klub Mahnjača (50 godina).

Posthumno priznanje

Suad Dizdarević Bake, proslavljeni žepački džudaš, član Džudo kluba Mahnjača, juniorski prvak Jugoslavije, poslije i trener i predsjednik kluba, posthumno je nagrađen za životno djelo za doprinos i razvoj džudo sporta u Žepču. Generalni pokrovitelj manifestacije "Kristalno sunce 2022." bio je općinski načelnik Mato Zovko, tehnički suorganizator JU Dom kulture Žepče, a medijski pokrovitelj Radio Žepče.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije