FUNKCIONIRANJE

Sporazum dva HDZ-a se već primjenjuje i na razini općina

sporazum
Braco Selimović
21.01.2011.
u 08:10

Kada je u pitanju ZHŽ, vijećnici dva HDZ-a zajednički odluke donose u Ljubuškom, a uskoro i u Posušju

Sporazum o zajedničkom nastupu na svim razinama vlasti koji su potpisala dva HDZ-a, osim na županijskim razinama, počinje se provoditi i na razini općina.

Posušje uskoro

Tako je u Općinskom vijeću Ljubuški sporazum proveden ubrzo nakon što je potpisan te se sve odluke usvajaju rukama vijećnika HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Kako bi se spomenuti sporazum u potpunosti proveo, odnosno da bi se napravila službena koalicija u Općinskom vijeću Posušje potreban je sastanak čelnih ljudi. Naime, načelnik općine Posušje Petar Polić (HDZ 1990.) kaže kako se u ovoj općini još čeka dolazak čelnih ljudi iz stranaka da se sastanu sa županijskim odborima. “Hoće li se nakon toga sastanka nešto promijeniti, to ćemo tek vidjeti”, navodi Polić. On je još jednom ponovio kako u ovoj općini nema službenih koalicija jer je ona s HSP-om BiH raskinuta. Trenutačno u Općinskom vijeću Posušje HDZ BiH ima 6 vjiećnika, HDZ 1990. također 6, HSP BiH isto 6, budući da je jedan vijećnik napustio ovu stranku i Boljitak ima jednog vijećnika i HSS jednog, te jedan neovisni. Budući da nitko nema većinu, u ovoj se općini odluke donose dogovorom tri stranke koje imaju najveći broj vijećnika.

Podjele u Grudama

Provedba sporazuma između dva HDZ-a nešto će teže ići u ostale dvije općine Zapadnohercegovačke županije, Grudama i Širokom Brijegu. Kada je u pitanju Š. Brijeg, nikakve službene koalicije ne postoje, a odluke se donose dogovorom. U ovoj općini HDZ BiH ima 9, Boljitak 9, HSP BiH 4, HDZ 1990. 1 vijećnika, te dvoje neovisnih. U Grudama je došlo do podjele između vijećnika HDZ-a 1990. gdje je dio uz HDZ BiH, a drugi dio uz Boljitak i HSP.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alen112
19:18 22.02.2011.

ovo nije potpuna istina al aj\'d sad.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?