KK Široki TT Kabeli

Spoj iskustva i mladosti ekipi Širokog donio ogroman uspjeh

planinic
TOMISLAV MILIĆEVIĆ
28.12.2010.
u 09:42

Za širokobriješku mladost zna se već nekoliko godina jer su postali i nositelji igre u mlađim hrvatskim vrstama, a za njih se zanimaju i redovito ih prate i skauti NBA klubova

Košarkaši Širokog TT kabela ovosezonski su hit regionalne NLB lige. Nakon trinaest kola sakupili su osam pobjeda i nalaze se na diobi trećeg mjesta. Malo je tko očekivao takav rezultat, a pogotovo ako se zna da je momčad u odnosu na prošlu sezonu, kada su postali prvaci BiH, ostala bez nekoliko iskusnih igrača i kada je proračun bitno smanjen u odnosu na godinu prije. Neki su u rezanju proračuna vidjeli prigodu za većom minutažom mladih igrača.

Mladost i iskustvo

No, u upravi su smatrali da je kombinacija mladih i iskusnih igrača, projekt koji će dati rezultata. I to se pokazalo kao najbolje rješenje. Momčad s najmanjim proračunom, bilježi zavidne rezultate. U toj momčadi pola igrača su uglavnom dvadesetogodišnjaci koji u prosjeku igraju i dvadesetak minuta. Na čelu kolone igrača poniklih na Pecari izdvaja se centar Darko Planinić. Tik iza njega su Josip Naletilić, Boris Barać, Ivan Ramljak, Josip Bilinovac, Mario Novak. Za širokobriješku mladost zna se već nekoliko godina jer su postali i nositelji igre u mlađim hrvatskim vrstama igrajući na svjetskim i europskim prvenstvima. Brojni europski stručnjaci ističu kako je Široki jedan od rijetkih klubova koji stvara igrače. Imena mladolikih igrača s Pecare zasigurno će sutra postati još poznatija. U prošlom kolu NLB lige protiv Zadra centar Darko Planinić odigrao je odlično i bio stup igre svoje momčadi.

- Svi smo odigrali dobro. Jaki smo kao momčad i to nam daje rezultat. U gotovo svakom kolu netko bljesne, uz iskusne i netko od nas mlađih. Jednom je to Barać, drugi put Naletilić, Pilepić… Protiv Zadrana sam igrao dobro i dao doprinos našoj prvoj ovosezonskoj gostujućoj pobjedi, kazuje nam dvadesetogodišnji centar bh. prvaka Darko Planinić.

On je zadovoljan igrom svoje momčadi.

Još napredovanja

- Stvarno nam ide ove sezone. Plod naših dobrih igara je zasigurno i naporan rad na treninzima. Nismo se nadali ovakvom dosadašnjem učinku. Sad nam je krenulo ali da bi smo ostali tu gdje smo, moramo stalno raditi i napredovati, kazao ej Planinić, koji vidi još prostora za napredovanje.

- Leđnu igru moram razvijati i usavršavati. Mogu u tom segmentu dosta naučiti od iskusnog Grgata.

Mladi centar Širokog igrao je za sve hrvatske mlade izabrane vrste na europskim i svjetskim natjecanjima?

Želja mi je i dalje igrati za reprezentaciju Hrvatske. Polako mi ističe staž u mlađim selekcijama ali ću svojim radom nastojati steći i povjerenje najbolje hrvatske vrste, zaključio je Darko Planinić jedan u nizu mladih i darovitih igrača Širokog TT kabela.

U Širokom se u posljednjih desetak godina intenzivno radi s mladima. U raznim klupskim selekcijama angažirana je skupina trenera na čelu sa nekadašnjim trenerom seniorske momčadi Jakšom Vulićem. Nema skoro niti jedne mlađe hrvatske vrste u kojoj nema igrača poniklih na Pecari. U bh. vrstama ih nema jer oni koji su i probali bivali su nepravedno zapostavljani. U BiH se sve gleda kroz prizmu nacionalnog, te tako i sam sport, pa iskreni sportaši radije zaobilaze takve vrste. U Širokom znaju što im je činiti, a za svoj rad dobivaju razna verbalna priznanja od europskih i domaćih stručnjaka. Kosta Jankov nekada trener u brojnim klubovima i ugledni NBA skaut Golden Statea kazao je kako se u BiH jedino ozbiljno radi u Širokom. Slično mišljenje iznio je nedavno trener Igokee Slobodan Klipa. Stižu priznanja i od drugih stručnjaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije