NOGOMET

Split nije zaboravio Igora Musu

igor musa
VL FOTO
30.12.2010.
u 09:38

- Malo sam se prešaltao na tenis. Dosta intenzivno se njime bavim. Potrebno mi je neko bavljenje sportom, ipak sam 
godinama igrao i tenis mi je dosta 
pomogao da se tome prilagodim - kaže Musa

Završen je poznati splitski humanitarni malonogometni turnir popularnog naziva “Četiri kafića”. Redovito najviše ovacija publika dobivaju Hercegovci. Tako je bilo i ove godine. Igor Musa i Stanko Bubalo dočekani su gromoglasnim pljeskom. Split i izbirljiva Torcida nisu zaboravili njihove dobre poteze, golove, borbenost.

- Uvijek je ugodno doći negdje gdje te lijepo dočekaju. Taj turnir je već prerastao u tradiciju i drago mi je da sam sudjelovao, govori Musa, zadovoljan jer se u Splitu još uvijek cijeni njegov rad.

- Ostavili smo traga svojim kvalitetnim igrama i publika to cijeni, hvala im na tome. Malo igrača se tako dočekuje, kazao je Musa, koji je od ove sezone kopačke objesio o klin, ali sportom se i dalje bavi. Poput Zvone Bobana i on je u ruke uzeo reket. - Malo sam se prešaltao na tenis. Dosta intenzivno se njime bavim. Potrebno mi je neko bavljenje sportom, ipak sam godinama igrao, i tenis mi je dosta pomogao da se tome prilagodim, objašnjava Musa, kojemu nogomet pretjerano ne nedostaje.

Ipak se zaželim nogometa


- Sigurno da je prestanak aktivnog igranja nogometa velika promjena. Nisam puno žalio zbog svoje odluke, ali pojave se trenuci kada se zaželim nogometa, objašnjava Musa, koji se u trenucima kada se zaželi nogometa prihvati tenisa, li kako ove sezone ide Zrinjskom, čini se, da im je mogao biti od velike koristi na terenu.

- Mogao sam pomoći, pogotovo svojim iskustvom i na terenu i u svlačionici. Međutim, ispalo je kako je ispalo, žao mi je zbog toga, ali se nadam da će se to promijeniti, govori Musa koji je pratio sve domaće utakmice Zrinjskog, te i neke gostujuće. Ipak, kaže kako se za sada ne vidi u klubu u kojemu je završio svoju bogatu karijeru.

Od Mostara do Mostara

Nogomet je počeo igrati u Veležu iz Mostara, gdje je bio do rata. Jednu sezonu potom igra u Dubrovniku te 6 mjeseci u Samoboru. Nakon rata je otišao u Hrvatski Dragovoljac nakon kojeg je postao zapažen igrač HNL-a. Javnosti se, ipak, najbolje predstavio igrajući u Rijeci kada je bio među najboljim igračima lige tokom sezone u kojoj klub s Kantride na već opjevani način ostao bez titule. Nakon toga tri godine provodi u Hajduku iz Splita gdje igra standardno.

Slijedi odlazak u španjolski Xerez, a potom se opet vraća u HNL i oblači majicu koprivničkog Slaven Belupa. U Slavenu se, kao desetka kluba, prometnuo u vrlo bitnog igrača i vođu momčadi, dok se 2006. godine ne vraća u Hajduk. Već nakon šest mjeseci dobio je ponudu iz Izraela, ali ga uprava kluba nije htjela pustiti. Uoči sezone 2007./08. otišao je iz Splita u ciparski AEL. U ljeto 2008. prelazi u mostarski Zrinjski, gdje je i završio svoju igračku karijeru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije