Gumbekivi dani

Spektakluk je najbolja predstava Gumbekivih dana

Hrvoje  Hitrec
arhiva VL
28.03.2012.
u 14:39

Dodijeljena je i nagrada za životno djelo. Pripala je Hrvoju Hitrecu za izniman doprinos oživljavanju kabarea

Završeni su peti Gumbekovi dani. Stručni žiri odabrao je najbolje. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi “Spektakluk” Renea Bitorajca i Tarika Filipovića te Satiričkog kazališta Kerempuh. Najbolji glumac je Goran Koši u “Kabaretu veselih muškaraca” autora i redatelja Draška Zidara u izvedbi Kazališta Virovitica. Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Jagoda Kralj Novak za monocabaret “Singerica” koji je sama i režirala po tekstu koji je napisala u suradnji s Vesnom Kosec Torjanac. Dodijeljena je i nagrada za životno djelo. Pripala je Hrvoju Hitrecu za izniman doprinos oživljavanju kabarea.

Nagrade su podijeljene u sklopu nostalgičarske varijetetske večeri koja je publiku u Histrionskom domu (a i sam dom slavio je petu godišnjicu otvaranja) odvela u davno prošlo vrijeme kada je Viki Glovacki bio sinonim dobre zabave u Zagrebu. O njemu su govorili oni koji su ga poznavali, uključujući i njegova nećaka Tonija Glovackog, a redale su se i njegove najpoznatije pjesme. Dame u publici razgalio je Zlatko Vitez kao pjevač šansona, a on sam priuštio si je izvedbu “Zadnjeg fijakera”. Kako je sam rekao, jedne od omiljenih pjesama predsjednika Tuđmana.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?