potraga se nastavlja

Spasioci na Concordiji locirali sedmu žrtvu, tragaju za njih 29

brod Costa Concordia (1)
AFP PHOTO/ ITALIAN GUARDIA DE FINANZA/PIXSELL
17.01.2012.
u 09:06

Među nestalima je, prema posljednjim podatcima, 10 Nijemaca i dva Amerikanca, sveukupno 25 putnika i četiri člana posade

Tragedija talijanskog kruzera pretvorila se jučer u ekološku krizu kada je nemirno more počelo zapljuskivati brod i potaknulo strahove o mogućem curenju goriva u more nedaleko Toskane, inače utočište dupina, pliskavica i kitova.

Kompanija Costa Crociera optužila je uhićenog kapetana Costa Concordije za izazivanje nesreće u kojoj je poginulo najmanje šest osoba, javlja AP, dok talijanski mediji izvještavaju kako su spasioci koji tragaju za 29 nestalih osoba uspjeli locirati i sedmu žrtvu nasukavanja kruzera.

Izvlačeći tijelo šeste žrtve spasioci su locirali i sedmu žrtvu, ali tijelo muškarca još uvijek nije izvučeno s broda, javlja La Stampa, te naglašavaju kako ni treći dan nakon nesreće još uvijek nije jasno koliko točno osoba nedostaje.

Prema prvim izvještajima vjerovalo se kako se traga za još 16 osoba, ali sinoć je dužnosnik talijanske Obalne straže, Marco Brusco, izvijestio medije kako se još uvijek ne zna gdje je 25 putnika i četiri člana posade. Brusco nije objasnio odakle tolika promjena u podatcima o broju nestalih, ali kazao je kako je među nestalima 10 Nijemaca i dva Amerikanca.

Kompanija Costa Crociera unajmila je kompaniju Smith iz Rotterdama, jednu od svjetskih vodećih spasilačkih kompanija, za zbrinjavanje goriva i uklanjanje 290 metara dugog kruzera. Kompanija Smith ima iskustva u saniranju olupina što je i dokazano kada su sanirali i odvlačili tegljače te osposobljavali platforme nakon uragana Katrina.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije