Tomislavgrad

Spašena bolesna sedmomjesečna beba

bager
VL FOTO
05.02.2012.
u 13:05

U mjestu Mandino Selo uspješno je izvedena akcija spašavanja bolesne sedmomjesečne bebe, čiji roditelji nisu mogli da je prebace do lokalnog Doma zdravlja

Na poziv roditelja da im je dijete u životnoj opasnosti, jer ima temperaturu od 41 stupanj u mjesto Mandino Selo, po velikoj mećavi i kroz snježne smetove veće od dva metra, sinoć je upućen bager kojim je upravljao Marko Kovačević iz Tomislavgrada.

Bager sa teško bolesnom bebom i roditeljima uspio je se probije do Blažuja, na pola puta prema Domu zdravlja, a onda je zapao u smetove i više nije mogao da se pokrene.

Kovačević je nazvao brata Ivana, koji je odmah došao "mercedesom" i uz velike napore dovezao bebu i njene roditelje do Doma zdravlja u Tomislavgradu.

Pedijatar u Domu zdravlja Vesna Brnos rekla je da je beba spašena zahvaljujući hrabrosti i požrtvovanosti braće Kovačević, da je njeno zdravstveno sada stanje stabilno i da je sa roditeljima smještena u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ivan Kovačević rekao je da je probijanje do Doma zdravlja bilo opasno, ali da je najvažnije da je dijete spašeno i da je sada dobro.

Općina Tomislavgrad i dalje je potpuno paralizirana za promet zbog snježnog nevremena i neprohodnih puteva prema drugim općinama na području Herceg Bosanske županije u kojoj je proglašeno stanje elementarne nepogode, a nastava je u svim školama odgođena do daljnjeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?