Boje se Danaca

Španjolci kukaju: 'Šteta što u finalu ne igramo s Hrvatskom...'

hrvatska (1)
Reuters/Pixsell
26.01.2013.
u 22:14

"Aktualni europski prvak nesumnjivo je najgori mogući protivnik za izbornika Riveru zbog trenutačne forme i samopouzdanja.", ističe El Pais.

Španjolski mediji, osim o ulasku domaće reprezentacije u finale, daju i osvrt na utakmicu između Hrvatske i Danske.

"Danska se plasirala u finale prikazavši najbolji rukomet na prvenstvu. Balkanska momčad koja je u četvrtfinalu nadišla raširenu paniku od svemoćne Francuske, nije imala rješenja za nordijski orkestar predvođen Landinom, možda najboljim svjetskim vratarom", piše El País.

Uz Landina istaknut je i krilni igrač Anders Eggert koji je postigao devet golova.

"Momčad Slavka Goluže nije uspjela zaustaviti dansku lavinu", dodaju te dnevne novine.

Osvrnuvši se na finale napominju:

"Aktualni europski prvak Danska nesumnjivo je najgori mogući protivnik za izbornika Riveru zbog trenutačne forme i samopouzdanja."

Sportski list As ističe:

"Hrvatska je bila neprepoznatljiva, prvi put na prvenstvu. Danska je od prve minute upravljala utakmicom. Kažnjavala je greške ponosne Hrvatske, jučer tako neprepoznatljive".

Vratar Španjolske Arpad Šterbik u intervjuu za As najavljuje dvoboj s Danskom:

"Rezultat polufinala, šest golova razlike protiv tako komplicirane momčadi kao što je Hrvatska, ukazuje da nam neće biti lako".

List La Razón na naslovnici donosi: "Danska, najopasniji protivnik".

"Nordijska momčad uvjerljivo je pobijedila Hrvatsku, krvnika moćne Francuske", piše taj listi podsjećajući na odlične igre Danske na posljednjim prvenstvima.

Dnevni list El Mundo ističe da Španjolska opet ide na Dansku s kojom se neslavno sudarila u polufinalu prošlog europskog i svjetskog prvenstva. Pod naslovom "Jeziva Danska, rival za tučnjavu" donosi:

"Prošli su Hrvatsku, fizički okrnjenu sa kombiniranim sastavom. Hrvatska koja je oborila snažnu Francusku, ušla je blokirana u utakmicu, dok su Danci bili efikasni."

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije