Zabio je kao Dudu, Mandžukić i Olić zajedno!

Soldo: Lakić je centarfor za vatrene

'Torschuetze LAKIC Koeln, 21.08.2010, 1.Fussball Bundesliga, Saison 10/11, 1.FC Koeln - 1.FC Kaiserslautern, Foto: APF  Veroeffentlichung nur gegen Honorar, zahlbar an -  APF - Agentur fuer profession
'APF/Pixsell'
28.10.2010.
u 09:10

Nastavlja se nevjerojatna golgeterska serija Dubrovčanina Srđana Lakića (27).

Nekadašnji mladi reprezentativac postigao je hat-trick za Kaiserslautern, i to u pobjedi u kupu nad Arminijom (3:0), te je ove sezone već postigao devet pogodaka.

Lakić je sada, poslije Jelavića, najubojitiji hrvatski napadač, postigavši jednaki broj pogodaka kao Eduardo, Mandžukić i Olić zajedno! I to samo u 11 nastupa, jer ne nastupa za reprezentaciju, niti njegov klub igra u europskom kupu.

Napadač vrijedan 2,5 milijuna eura, s brojem kopačke 48, takve siline i lakoće zabijanja, i još iz tako jakoga natjecanja kao što je Bundesliga, zaslužio je da se nađe na Bilićevu radaru. Barem kao peti napadač, ako već ne može biti u prvom planu.

Pola golova K'lauterna

Srđan Lakić je u Bundesligi postigao pet pogodaka i na listi strijelaca izjednačen je s mnogo zvučnijim imenima, kao što su Džeko, Almeida, Huntelaar i Pogrebnjak, dok je stubu niže Ruud van Nistelrooij, a Mario Gomez i Podolski postigli su samo po tri pogotka... Tih pet Lakićevih komada zapravo i drže K'lautern na životu, jer je to polovica ukupnoga broja pogodaka ove momčadi u devet odigranih kola. Zanimljivo, najneefikasnija momčad Bundeslige je Bayern sa samo osam pogodaka.

– Znam da Bilićev stožer prati Lakića, te dobro zna za njegove kvalitete – kazao je dojučerašnji trener Kölna Zvonimir Soldo.

– Ne bih želio da ispadne kako im ga ja namećem, ali Lakić je sigurno napadač za kojega bi bilo mjesta u reprezentaciji. Robustan je, pokretljiv, dobro čuva loptu, ima odličan udarac...

Jelavić pamti Blacka

I dok u "oporavak" Olićeve forme ne treba sumnjati, kao i u eksploziju Petrića čim se makne iz HSV-a, poražavajuća je statistika Marija Mandžukića. Otkad je otišao iz Dinama, taj klasni napadač još nije postigao pogodak u natjecateljskoj utakmici. U Wolfsburgu ima osam nastupa, na travnjaku je ukupno proveo 403 minute, i još nije probio led.

Tako su mu posljednji pogoci za klub oni iz pretkola Lige prvaka, za Dinamo protiv Kopra 13. srpnja, a zabio je i za reprezentaciju u prijateljskom ogledu s Norvežanima.

Na žalost, najbolji hrvatski strijelac Nikica Jelavić onesposobljen je na dulje vrijeme, baš kada je igrao u životnoj formi. I tog Iana Blacka iz Heartsa pamtit će cijeli život, kao Dudu Martina Taylora.

Najčešće zabija Ivan Klasnić, ali i najmanje igra

Ivan Klasnić (30), na kojega izbornik Slaven Bilić više ozbiljno ne računa, zabija gol u Engleskoj svakih 67 minuta, po čemu je najefikasniji hrvatski napadač, no on i najmanje igra. Za Bolton je nastupio samo četiri puta ove sezone (po dvaput u Premijernoj ligi i Liga-kupu), ukupno 133 minute, te zabio dva gola.

Nikola Kalinić (22), hrvatski mladi reprezentativac, za Blackburn je također postigao dva gola ove sezone, ali u 10 nastupa ili 625 minuta. On pak zabija svakih 326 minuta.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije