IZBJEGAVA IZRUČENJE

Snowden napustio Hong Kong i leti prema Moskvi!

Edward Snowden
Reuters/PIXSELL
23.06.2013.
u 09:55

Washington je od Hong Konga zatražio izručenje zviždača Edwarda Snowdena, optuženog za špijunažu

Poznati američki zviždač Edward Snowden napustio je Hong Kong te je u zrakoplovu Aeroflota na putu prema Moskvi, javlja ruski RT. Glasnogovornica vlade Hong Konga potvrdila je da je Snowden legalno i svojom voljom napustio zemlju.

Podsjetimo, Washington je od Hong Konga zatražio izručenje Snowdena, protiv kojega je podignuta optužnica zbog špijunaže i krađe državnog vlasništva. Glasnogovornica hongkonške vlade izvijestila je da se američki zahtjev za izručenje ne slaže u potpunosti s hongkonškim zakonima, zbog čega nisu imali razloga spriječiti Snowdena u napuštanju zemlje.

Bivši analitičar Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) u Hong Kong je pobjegao u svibnju nakon što je objavio detalje o programu praćenja telefonskih i internetskih podataka. Informacije koje je otkrio pokazale su da su američke agencije sustavno prikupljale obilne količine tih podataka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?