Broje se žrtve

Snažan potres 'zatresao' Kinu, poginulo više desetaka osoba

Ivica Križanac
Ozren Maršić
22.07.2013.
u 07:12

Kineski mediji javljaju kako je u potresu srušeno oko 380 kuća, a podrhtavanje se osjetilo i u ostalim kineskim gradovima.

Potres jačine 6,6, stupnjeva po Richteru pogodio je Kinu u 07.45 sati po lokalnom vremenu. Prema podacima Američkog geološkog instituta, epicentar potresa je bio na dubini od 9,8 kilometara, a broj poginulih i ozlijeđenih raste pa neki mediji navode da je stradalo 20-ak osoba, dok drugi objavljuju informacije o 50-ak poginulih. Prema posljednjim informacijama ozlijeđenih je 300-njak osoba, ali strahuje se da će ta brojka rasti. Razoreno je osam gradova, prekinuta je opskrba električnom energijom i telekomunikacijske veze prekinute su u 13 gradova, javlja Reuters.

BBC javlja kako je potres pogodio grad Dingxi na sjeverozapadu zemlje u pokrajini Gansu. Kineski mediji javljaju kako je u potresu srušeno oko 380 kuća, a preko 5600 ih je oštećeno. Podrhtavanje se osjetilo i u ostalim kineskim gradovima.

- Građani su istrčali na ulice čim su osjetili podrhtavanje, a na svim zgradama su se tresli prozori - rekao je svjedok za Fox News.

>>Panika u Italiji zbog potresa jačine 4.9 po Richteru

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?