Uhićeni u akciji

SMS: “Upucajte ga, ako treba zapalite mu kuću”

SIPA
18.03.2013.
u 09:48

Helvida je za sebe ostavio 22 kilograma skunka, što je razbjesnilo Škapura koji je suprugu angažirao da okupi ekipu, upuca ga i zapali mu kuću

Rušenje ‘balkanske rute’ kojom je prometovala droga i slom narkomafije u međunarodnoj policijskoj akciji “Bela”, i za hrvatsku i za bosanskohercegovačku policiju predstavljaju veliki uspjeh, a novi detalji stalno izlaze u javnost. Iz Odjela za odnose s javnošću Suda BiH potvrđeno je da je uhićenima u akciji, izvedenoj u Dusini kod Zenice, Mirabeli Čokar, Husi Mustafiću te Almiru Helvidi i Elmiru Imamoviću određen jednomjesečni pritvor.

Poruka ključ uspjeha


Oni se sumnjiče za kazneno djelo organiziranog kriminala ilegalnog prometa drogama te za pokušaj ubojstva. Mjere zabrane kretanja određene su Adnanu Mingiću i Sanelu Džiniću. Bakira Helvidu i njegova sina Hasana, koji su pomagali Almiru Helvidi, preuzelo je Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije i za njih nije zatražen pritvor. Prema priopćenju, SMS poruka poslana iz Zagreba prošlog tjedna bila je ključni trag u pokretanju međunarodne policijske akcije, koja je u BiH i Hrvatskoj srušila aktere trgovine narkoticima.

Upali u klopku

Dogovor policije je bio da realizacija akcije krene onda kad primatelj poruke Mirabela Čokar, nevjenčana supruga pošiljatelja Sulje Škapura, dođe u selo Dusina, blizu kuće obitelji Helvida. Meta Škapurovog napada Almir Helvida je prema dogovoru trebao 22 kilograma skunka smjestiti u peugeot koji je trebao doći u Zagreb, ali ga je zadržao kod sebe u Dusini, u blizini Zenice. Zaraćene strane u ovom sukobu činilo je po četvero umiješanih s jedne i druge strane. Iako je Škapurov plan, prema SMS poruci, bio da Mirabela ‘sredi’ Almira Helvidu, dogodilo se suprotno. Sudionik sukoba s Mirabeline strane je ranjen, a ona se sa suradnicima pokušala izvući iz sela. Možda mogu biti sretni što su tada svi zajedno upali u policijsku klopku jer tko zna kakav bi bio epilog slučaja u kojemu je jedna osoba ranjena. Samo 22 kilograma, koje je Helvida zadržao umjesto da ih proslijedi Škapuru, na tržištu dosežu vrijednost do 250 tisuća maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije