Odžak

Smotra, koncerti, izložbe, susreti dijaspore, razni sportski sadržaji...

Odžak
21.08.2012.
u 11:10

Na smotri je ove godine sudjelovalo više od 1000 folkloraša

U desetak dana “Posavsko kolo“ donijelo je građanima odžačke općine niz kulturno-zabavnih, sportskih i turističkih sadržaja na kojima bi pozavidjele puno veće sredine. Smotra se sastojala od oko tisuću folkloraša iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Švicarske i Mađarske, tisuće zaljubljenika izvornog folklora koji su oduševljeno pozdravljali sudionike smotre, večeri duhovne glazbe uz sudjelovanje Ivana Mikulića i bendova iz Zagreba, Županje i odžačke župe, odbojkaški, kick boxing i susreta motorista, večeri susreta s dijasporom, izložbi i promocija u šarenoj su lepezi Posavskoga kola.

Pozitivna energija

-Drago mi je da je i ove godine manifestacija uspjela i što smo dobre vibracije i pozitivnu energiju iz brojnih sadržaja koji su se odvijali, a osobito na velikoj smotri folklora, prenijeli i poslali mnogobrojnim zadovoljnim posjetiteljima, našim građanima i brojnim gostima, ističe načelnik općine Odžak Luka Jurić. Dodaje kako je zadovoljan pogotovo susretom s odžačanima koji rade i žive u inozemstvu jer pokazuju interes za sva događanja u rodnom kraju. Okrilje misnih slavlja u crkvi Svetog Ivana Glavosjeka u Odžaku davalo je posebnost sadržajima kao i župnik vlč. Ivo Balukčić koji angažiranim pristupom uspijeva sadržajima sa znakom duhovnosti, također, okupiti veliki broj župljana. Završnica je bila u znaku mladih i neponovljivog rock zvuka koji uvijek dobro prolazi kako među mlađom tako i među starijom publikom.

Uspjeh manifestacija

-Svatko je pronašao neki sadržaj za sebe i u tome je uspjeh naše manifestacije, potvrdili su nam u Organizacijskom odboru. Sve skupa je okončano spektakularnim vatrometom kao sjajna završnica još sjajnije manifestacije. Nakon velikog posla oko organizacije smotre folklora neskriveno zadovoljstvo ističe i Marica Hrnjkaš, koja neumorno i ustrajno organizira taj dio manifestacije. -Zahvaljujem svim folklornim skupinama koje su svoje izvorno blago prikazali u najljepšem svijetlu, pjesmom i igrom pokazali ljepotu običaja svojega kraja i neprocjenjivo folklorno blago koje tako brižno njeguju, kaže nam Marica Hrnjkaš na kraju velike smotre koju su ove godine zatvorili načelnik općine Luka Jurić i zastupnik u Hrvatskom saboru, inače odžačanin Ivo Jelušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?