liberalniji odnos

Smeta im celibat: Španjolci vjerni papi, ali traže reforme

moby, muzika
08.03.2013.
u 08:35

Mnogi Španjolci nisu zadovoljni razvitkom u Katoličkoj crkvi. Smatraju da je jaz između razvitka društva i stajališta službene Crkve sve veći.

Velika većina Španjolaca (oko 97 posto) su katolici. Ali, mnogi od njih nisu zadovoljni razvitkom u Katoličkoj crkvi. Smatraju da je jaz između razvitka društva i stajališta službene Crkve sve veći.

U Španjolskoj zato sve više jača pokret takozvane crkvene baze. Angažiraju se na socijalnom polju, pružaju pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Njih je od izbijanja financijske i gospodarske krize, koja je osobito teško pogodila Španjolsku, svakim danom sve više. Ali, ta crkvena baza zahtijeva i promjene u Vatikanu. Zahtijeva liberalniji odnos službene Crkve na brojnim područjima, od ponašanja prema bivšim svećenicima kojima je celibat bio pretežak pa su se oženili i napustili svećeništvo, do odnosa prema homoseksualcima.

>>Katolike i pravoslavce razdvajaju sitnice, ali ujedinjenje je daleko

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?