REAKCIJE

Smanjivanje kazne Osmiću je priprema terena za Mlaću

Bugojno
VL FOTO
30.06.2012.
u 10:52

Hrvati ogorčeni drastičnim smanjivanjem kazne zločincu, pravosuđe zakazalo u potpunosti

Aliji Osmiću, bivšem pripadniku Armije BiH, koji se u ratu isticao brutalnošću prema hrvatskim ratnim zatočenicima, pravomoćnom presudom donesenom pred Apelacijskim vijećem Suda BiH ovog tjedna drastično je smanjena kazna zatvora, s 11 na tri godine. Ovakva presuda, odnosno drastično smanjenje kazne, šokiralo je obitelji Osmićevih žrtava, ali i bivše zatočenike logora Armije BiH u Bugojnu.

Prije svih u šoku je obitelj Vlatka Kapetanovića koji je 26. srpnja izveden iz Klostera časnih sestara te brutalno ubijen. U Vlatkovom tijelu obdukcijom je nađeno šest metaka ispaljenih iz neposredne blizine. Barem dva, prema svjedočenju Enesa Sijamije, svjedoka ovog, ali i brojnih drugih zločina nad Hrvatima u Bugojnu, kojeg Tužiteljstvo odbija saslušati, ispalio je Alija Osmić. U obrazloženju presude o brutalnom ubojstvu Vlatka Kapetanovića nema niti jedne jedine riječi. Kao da se nije ni dogodilo. Ovakav propust Suda BiH ima samo jedan jedini cilj, nagraditi, a ne kazniti zločince, ali i pripremiti teren za prvog u lancu odgovornosti Dževada Mlaću. Da su obitelji nastradalih, bivši logoraši, odnosno bugojanski Hrvati izgubili povjerenje u bh. pravosuđe potvrđuje i Miroslav Zelić, bivši zatočenik logora Stadion i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

- Presuda Osmiću i smanjenje kazne s 11 na tri godine nije ništa drugo nego pripremanje terena Dževadu Mlaći - istaknuo je Zelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?