Slučaj Nora

Slučaj Nora - Oglasila se bolnica iz Philadelphije. Pročitajte što kažu!

nora fora (1)
Foto: Facebook
1/5
06.02.2013.
u 23:56

"Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici i na dogovoreno vrijeme kako bi moglo započeti liječenje"

Dječja bolnica u Philadelphiji je reagirala na negativne komentare koji su se pojavili u hrvatskoj javnosti i na njihovom Facebook profilu u vezi dizanja cijene liječenja malene Nore Šitum.

"Klinička dječja bolnica u Philadelphiji godišnje liječi tisuće djece iz našeg susjedstva, Amerike i cijelog svijeta i odgovorno brinemo o zdravlju sve te djece. Mi znamo koliko obitelji, prijatelji i zajednice u cjelini ulažu u liječenje kako bi osigurali najbolju moguću njegu za sve svoje pacijente - stoji na početku priopćenja Dječje bolnice u Philadelphiji koje je dostavljeno Večernjem listu u srijedu navečer.

"Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici"

"Dok nam pacijentova privatnost zabranjuje komentiranje zdravstvenog stanja svakog pojedinca bez njegovog posebnog pristanka želimo zamoliti javnost da razumije pravilnike o cijenama naših usluga za sve obitelji koje dolaze izvan Amerike. Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici i na dogovoreno vrijeme kako bi moglo započeti liječenje. Ponekad su potrebni i dodatni klinički tretmani i pretrage koje mogu potrajati tijekom nekoliko godina, u našoj bolnici ili domovini pacijenta. Dječja bolnica u Philadelphiji ne naplaćuje praćenje kliničkog liječenja odmah na početku liječenja i ako se dijete dodatno ne tretira u našoj bolnici mi nikada nećemo tražiti naknadu za nastavak liječenja. Svim obiteljima i pacijentima na početku liječenja predstavimo sve potencijalne troškove kako bi mogli razumjeti s kojim se financijskim problemima mogu biti suočeni", pišu iz Dječje bolnice.

"Trudimo se svim 'međunarodnim' obiteljima i pacijentima objasniti razliku između početnih troškova liječenja koje mi naplaćujemo u bolnici i koji se ne mijenjaju od potencijalnih budućih troškova koji će ovisiti o budućim kliničkim tretmanima", zaključuju u priopćenju. Nora Šitum sutra će krenuti put SAD-a gdje se u petak ujutro mora pojaviti u bolnici.

>>Norina majka: Hvala svima! Sutra idemo u novu borbu!

>>Zatrpali Face bolnice za Noru: Sramite se! Koliko stoji život?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije