Prvo tortura

Slijede pripremne utakmice u Hercegovini, Dalmaciji...

Zrinjski
13.01.2013.
u 12:05

Lijepo vrijeme klubovima omogućava raditi u svojim gradovima i na svojim stadionima

Vrijeme odmora prošlo je, pa su nogometni profesionalci većinom krenuli s pripremama. Prvi je počeo mostarski Velež, čiji igrači vježbaju i nižu kilometre već desetak dana, točnije od 5. siječnja. Onda su 10. siječnja krenuli Zrinjski, Sarajevo, Rudar, Široki, Zvijezda... Jučer su prozivke izvršili treneri banjolučkog Borca Starčević i zeničkog Čelika Vlado Jagodić, a sutra pripreme počinju jesenski prvak Željezničar i pretposljednjeplasirani Gošk. U srijedu (16. siječnja) prozivku će obaviti Milomir Šešlija, nasljednik Vlade Čapljića na klupi Slavije, dok Leotar počinje dan kasnije. U Leotaru prozivku će ipak izvršiti trener Vladimir Gaćinović, koji je najavljivao odlazak, nezadovoljan zbrkom nakon ostavke predsjednika kluba Luke Petrovića. U prijevodu – Leotar nema novca.

Većina trenira “kući”

Lijepo vrijeme klubovima omogućava raditi u svojim gradovima i na svojim stadionima. Prije desetak dana napisali smo kako ove zime niti jedan klub iz Bosne i Hercegovine neće na pripreme u čuvenu bazu za “punjenje pluća i akumulatora”, tursku Antalyju. No, tamo će početkom veljače bh. premijerligaše “zastupati” Olimpic. Očito gazda Nijaz Gracić neće štedjeti novac, kako bi se Vukovi dobro spremili za ostvarenje svetoga cilja – izlaska u Europu. Sarajevo će dio priprema obaviti u Međugorju, dio u Opatiji.
I Željezničar će u Međugorje, zatim u Istru. Odlazak na najveći istarski poluotok planirali su Široki Brijeg, Čelik i gradačačka Zvijezda. Borac i Zrinjski nakon uvoda kod kuće preselit će u Makarsku, a Velež i Slavija u Crnu Goru, gdje će vjerojatno 7 - 10 dana provesti Rudar i Radnik. Gdje će (i hoće li) Travnik i Gradina znat će se ovih dana, jer su ovim klubovima bili zaokupljeni promjenama u rukovodstvu. Iz Gradine su najavili kako im je dosta igranja utakmica u drugim gradovima, te da će do Sarajeva (3. kolo), postaviti sjedalice, urediti svlačionice za igrače i suce, prilaz stadionu, parkiralište i druge radove, zbog kojih nisu dobili licenciju za igranje utakmica u Srebreniku. Sve spomenuto su čelnici kluba i općine obećali uraditi ljetos, ali nisu ni prstom mrdnuli. Da jesu, možda Gradina ne bi bila posljednja s jedva tri boda.

Dosta zanimljivih utakmica

Stručni stožeri 16 klubova u sklopu priprema planirali su odigrati preko 100 utakmica. Dio su ih već ugovorili, dio ugovaraju. Većina trenera za početak želi lakše, kasnije jače protivnike. Bit će tu zanimljivih i manje zanimljivih utakmica, kao što su susret Hajduk – Zrinjski i Gošk – Budućnost (turnir u Gabeli), Široki – Dinamo (na Pecari), Leotar – Partizan (u Trebinju) Željezničar – Široki (u Međugorju), Željezničar – Čelik (u Istri), te susreti Željezničara i Širokoga protiv litavskog Žalgirisa (također u Istri), i niz drugih međusobnih susreta premijerligaša, ali i utakmica s inozemnim klubovima koji dolaze na pripreme u Hercegovinu, te bh. klubova na pripremama u Dalmaciji, Crnoj Gori, Istri i(li) Turskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije