POKUŠAJ UBOJSTVA

Slavio zbog 800 maraka poticaja pa ga ranio susjed

kiseljak
VL FOTO
12.04.2012.
u 09:36

Na popisu korisnika poticaja nalazi se i ime ranjenog Šljivara koji je dobio 800 KM

Poticaji koje je Federalno ministarstvo poljoprivrede podijelilo u Srednjobosanskoj županiji i objava popisa svih dobitnika pomoći dovela je u ovoj županiji i do pucnjave. Naime, svađa dvojice susjeda iz kiseljačkog naselja Višnjica Polje, Šabana Šljivara i Šukrije Karahmeta, koja se dogodila oko ponoći u noći s utorka na srijedu, završila je ranjavanjem 55-godišnjeg Šabana Šljivara. Razlog svađi su, kako tvrde susjedi iz sela, poticaji u poljoprivredi, odnosno raspodjela, u ovom slučaju, jednokratne potpore.

Pregovori o predaji

Ranjeni Šaban Šljivar je najprije prebačen u Dom zdravlja Kiseljak, odakle je zbog teže ozljede ranjavanja u vrat žurno prebačen u sarajevsku bolnicu. - Njegovo je stanje stabilno, a nakon obrade u Centru urgentne medicine prebačen je na kliniku za uho, grlo i nos, potvrdila nam je Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a na Koševu. Nakon što je ranio Šljivara, Karahmet se zatvorio u svoju obiteljsku kuću u kojoj ga je policija i pronašla, a nakon višesatnih pregovora predao se jučer ujutro.

Piće i svađa oko poticaja

Na obiteljskom imanju pronađena je poluautomatska puška kojom je, pretpostavlja se, ranjen Šljivar. Inspektori utvrđuju motiv pokušaja ubojstva, a u Policijskoj upravi Kiseljak kažu da nemaju policijski dosje, no nisu ni nepoznati upravo zbog sklonosti svađama i incidentnim situacijama. O motivima sukoba između Šljivara i Karahmeta u Višnjici se već nagađa. Susjedi kažu da su njih dvojica pila alkohol u obližnjoj kavani, a povod “slavlju” bili su poticaji za poljoprivredu koje je dobio Šljivar. Druženje je preraslo u svađu, a potom je došlo i do pucnjave.

Na popisu korisnika poticaja u Srednjobosankoj županiji, konkretno na popisu za jednokratnu podršku koju zakon ne prepoznaje, nalazi se i ime Šabana Šljivara kojemu je isplaćeno 800 maraka jednokratnog poticaja. Je li slavlje zbog ničim zasluženog poticaja uistinu rezultiralo svađom, a potom i ranjavanjem, utvrdit će detaljna istraga o ovom slučaju koja tek slijedi.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
viljamovka
08:42 13.04.2012.

Sramota. Posadio sam voćnjak 2010. godine. Uredno predao sve papire za poticaj, komisija (županijska i federalna iz Sarajeva) 3 puta izlazila da provjeri dali je uredno sve odrađeno. Dobio sam rješenje pozitivno, no i dan danas čekam na novce koji mi pripadaju. Sramota, sramota, sramota........

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije