Liga 12

Skoro nemoguća misija za Leotar, Posušje i Zrinjski

Čapljina
02.02.2013.
u 12:05

Najlakši posao u ovom kolu imaju košarkaši Mladosti, kojima u goste dolazi ekipa Posušja

Iako je dosadašnji tijek prvenstva pokazao kako svatko svakoga može pobijediti, u 16. kolu košarkaške Lige 12 BiH (ipak) ne bi trebalo biti većih iznenađenja. Vodeća trojka Mladost, Bosna i Čapljina trebala bi imati laganiji posao u susretima s ekipama iz donjeg dijela prvenstva, tj. Posušjem, Zrinjskim i Leotarom.

Najlakše ekipi Mladosti

Možda najlakši posao u ovom kolu imaju košarkaši vodeće Mladosti iz Mrkonjić Grada kojima u goste dolazi ekipa Posušja. Za Mladost je ovo prigoda da učvrsti vodeću poziciju, a Posušju da izvuče možda i bodove spasa s kojim bi stvorili bolje uvjete za ostanak. Na svom parketu problema ne bi trebala imati ni Čapljina Lasta, pa se Leotar i nema čemu nadati u ovoj utakmici. A Čapljinci će dodatno biti motivirani zbog činjenice da ih je Leotar u prvom dijelu prvenstva porazio na svom parketu u Trebinju pa je to prigoda za “osvetu”. Pobjedom bi ‘laste’ ostale u utrci za jedno od prva tri mjesta i sigurno mjesto u završnom doigravanju za prvaka BiH.

- Moramo ispraviti pogreške koje smo imali na gostovanju kod Borca kada smo po tko zna koji puta na gostovanjima odigrali slabu obranu. Protiv Leotara igramo na svom parketu i nadam se kako ćemo pružiti kvalitetnu predstavu pred svojim gledateljima - poručuje trener Čapljina ‘lasta’ Goran Perić.

Težak ispit za Zrinjski

Zrinjski u ovom kolu ima krajnje teško gostovanje kod sarajevske Bosne koja se ponovno vraća u vrh bh. košarke. Po zadnjim najavama, utakmica je pomaknuta za 7. veljače pa će i jedni i drugi imati više vremena za odmor. Pred Mostarcima će biti težak zadatak i u slučaju poraza ponovno će biti u krajnje opasnoj poziciji. Zanimljiva utakmica trebala bi se igrati u Bijeljini gdje domaći Radnik dočekuje Borac. Pobjedom bi se igrači Radnika približili vodećoj trojci i tako došli na korak do završnog doigravanja za prvaka BiH. U derbi utakmicama onog donjeg dijela ljestvice sastaju se Servitium i Vogošća, odnosno Varda i Kakanj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?