Široki Brijeg

Skinuti aureolu “svecima” za miran uzvrat u Dublinu

Široki Brijeg
19.07.2012.
u 11:03

Očekuju se pune tribine i bučna podrška domaćim nogometašima koji silno žele pobjedu

S nestrpljenjem i neskrivenim optimizmom nogometaši, stručni stožer, klupski čelnici Širokoga Brijega, pogotovo navijači, očekuju večerašnji susret drugoga pretkola Europske lige protiv irskih “svetaca”, momčadi St. Patricka.

 

Europsko iskustvo

 

Ovo je jedanaesta uzastopna sezona u kojoj klub s Pecare igra u Uefinim natjecanjima, te 35. utakmica na međunarodnoj pozornici. Taj podatak sugerira kako su Širokobriježani malo iskusniji od Iraca, jer St. Patrick do sada ima 28 euronastupa. No, sve ovo malo znači, pogotovo ako se zna da tri posljednje godine irski predstavnik “preskače” protivnike u prvom pretkolu. Ove godine, kao i lani Irci su bili bolji od islandskog IBV Vestmannaeyjara. Širokobriježani su do sada u euronastupima bili uspješni protiv Kobe Senec (Slovačka), Teute i Partizanija (Albanija), Kopera i Olimpije (Slovenija); Shakhtara (Bjelorusija), Zete (Crna Gora) i Banantsa (Armenija), dok su ispadali protiv Sparte (Češka), Neftchija (Azerbajdžan), Basela (Švicarska), Hapoela TA (Izrael), Heartsa (Škotska), Besiktasa (Turska), Sturma i Austrije (Austrija), te u drugom sudaru protiv Olimpije.  Nekoliko puta zbog nedostatka sreće ili iskustva, Širokobriježane je dijelio sitni korak kako bi “skinuli skalp” jačim, iskusnijim, bogatijim ili sretnijim protivnicima (Hearts, Sturm, Austrija...). Trener Marijan Bloudek je optimist, tvrdi kako je njegova momčad i kvalitetna i dobro pripremljena, dok Vedran Ješe kaže:  - Volio bih da večeras pobijedimo 5:0, pa da prije uzvrata osiguramo prolaz. Moramo dati sve od sebe za pobjedu, ne smijemo se opustiti ili podcijeniti protivnika.  Irci su jučer stigli u Široki Brijeg i odsjeli u hotelu Park.

 

Buckley “pilio naopako”

 

Njihovo izaslanstvo nije brojno, samo ih je 30, što znači kako neće imati podršku svojih navijača. Sinoć su u vrijeme utakmice trenirali na Pecari. Njihov trener Liam Buckley malo “pila naopako” spominjući umor i ozljede. No, u posljednjem susretu irskog prvenstva protiv Droghede odmarao je šest svojih glavnih nogometaša, što znači kako će Irci svježi i čili istrčati na Pecaru. Igrači Širokog susret će dočekati u karanteni u hotelu Royal. Sigurno je kako u sastavu domaćih neće biti ozlijeđenog Davora Landeke, te Dalibora Šilića (kartoni). Zanimanje za ovu utakmicu je jako veliko, očekuje se preko 4000 gledatelja na tribinama. U bučnom navijanju po običaju će prednjačiti Škripari sa sjeverne tribine. Susret počinje u 21 sat uz izravni prijenos na BHT1, a sudit će Istvan Kovacz iz Rumunjske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije