prijetnja

Sjevernokorejci putem televizije prijete napadom na Južnu Koreju

Igor Flak
Foto: Mišo Lišanin
1/2
23.04.2012.
u 21:52

Emitiran je prilog na kojemu se sjevernokorejski vojnici zavjetuju na ubojstvo Leeja Myung-baka, predsjednika Južne Koreje

Sjevernokorejska televizija emitirala je prilog u kojemu se prijedi napadom na Južnu Koreju te prikazuje obučavanje sjevernokorejskih vojnica za ubojstvo južnokorejskog predsjednika Leeja Myung-baka.

Voditeljica u prilogu govori kako će, nakon što "revolucionarne snage" poduzmu posebnu akciju, svi "provokatori" biti "spaljeni sa zemljom za tri ili četiri minute, ili kraće s našim jedinstvenim metodama kojima još nitko nije posvjedočio". Nije pruženo više detalja o posebnoj akciji i metodama koje se spominju u prilogu.

Televizija je također prikazala snimku vježbe sjevernokorejskih vojnika koji se zavjetuju na ubojstvo Leeja Myung-baka te nožem ubadaju i pucaju na mete na kojima piše "Lee". Nije poznato koliko su te snimke vojnih vježbi stare, no čini se da Sjeverna Koreja zaoštrava odnose s predsjednikom južnih susjeda zbog njegova napada na raketu koju su Sjevernokorejci neuspješno lansirali na 100. rođendan nekadašnjeg vođe Kima Il-sunga.

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje dviju Koreja Kim Hyung-suk rekao je kako je vlada Južne Koreje zabrinuta zaoštravanjem prijetnje sa sjevera te općenito odnosa između dviju država.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?