Naslovnica

Sjednica Skupštine HBŽ-a opet prekinuta, nova slijedeći tjedan

U Tomislavgradu je jučer propao još jedan pokušaj konstituiranja zakonodavne vlasti u Hercegbosanskoj županiji
16. travnja 2011. u 15:52 10 komentara 1 prikaza
vlast
Foto: VL FOTO

U Tomislavgradu je jučer propao još jedan pokušaj konstituiranja zakonodavne vlasti u Hercegbosanskoj županiji. Naime, već na samom početku nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine Hercegbosanske županije zastupnici se nisu uspjeli složiti oko redoslijeda točaka dnevnoga reda.

Nakon što je još aktualni premijer Nediljko Rimac predložio da se u dnevni red uvrste prijedlog proračuna i zakon o njegovu izvršenju, zastupnik Narodne stranke Radom za boljitak Ivica Matković i zastupnik SDA Jasenko Tufekčić zatražili su da se prije rasprave o proračunu Hercegbosanske županije odradi većina ostalih točaka dnevnoga reda, odnosno da se proračun i prateći zakon u dnevni red uvrste kao 5. i 6. točka.

Tako bi se, prema njihovu prijedlogu, prvo trebali konstituirati klubovi naroda (2. točka), izabrati stalna radna tijela Skupštine (3. točka), izabrati izaslanici u Dom naroda Federacije BiH (4. točka) a  nakon proračuna i pratećeg zakona (5. i 6. točka), birali bi se predsjedatelj i dopredsjedatelj Skupštine (7. točka).

S druge strane, zastupnici HDZ-a BiH zatražili su da, nakon usvajanja zapisnika s 1. konstituirajuće sjednice Skupštine Hercegbosasnke županije, odmah slijede proračun i zakon o njegovu izvršenju (2. i 3. točka), pa sve ostalo iza toga. Međutim, niti jedan od prijedloga nije dobio dovoljan broj glasova, pa je sjednica prekinuta uz zaključak da će ista biti nastavljena u četvrtak 21. travnja.

  • Deleted user:

    Ove bosanske islamofasiste treba sto hitnije polati na Kubu. Ali ne na ljetovanje nego u Guantanamo.

  • kitikat:

    a ko su ti bosanski islamofasisti,imaju li imena

  • park:

    Haha....., HDZ je uvijek na prvom mjestu imao fotelje i pare , kakav narod i ku... ! Boli Čovu i Dodu ona stvar što umirovljenici ili njih 54000 u RS nisu dobili mirovine , bitan je referendum , il poljoprivrednici ... prikaži još!ici što nisu dobili poticaje u Posavini , hej čovječe Sabor svehrvatski je bitan , ko jebe Posavinu . Jebe se njima za nama , mi to sve plaćamo !