BEZ DOGOVORA

Sjednica Skupštine HBŽ-a opet prekinuta, nova slijedeći tjedan

vlast
VL FOTO
16.04.2011.
u 15:52

U Tomislavgradu je jučer propao još jedan pokušaj konstituiranja zakonodavne vlasti u Hercegbosanskoj županiji

U Tomislavgradu je jučer propao još jedan pokušaj konstituiranja zakonodavne vlasti u Hercegbosanskoj županiji. Naime, već na samom početku nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine Hercegbosanske županije zastupnici se nisu uspjeli složiti oko redoslijeda točaka dnevnoga reda.

Nakon što je još aktualni premijer Nediljko Rimac predložio da se u dnevni red uvrste prijedlog proračuna i zakon o njegovu izvršenju, zastupnik Narodne stranke Radom za boljitak Ivica Matković i zastupnik SDA Jasenko Tufekčić zatražili su da se prije rasprave o proračunu Hercegbosanske županije odradi većina ostalih točaka dnevnoga reda, odnosno da se proračun i prateći zakon u dnevni red uvrste kao 5. i 6. točka.

Tako bi se, prema njihovu prijedlogu, prvo trebali konstituirati klubovi naroda (2. točka), izabrati stalna radna tijela Skupštine (3. točka), izabrati izaslanici u Dom naroda Federacije BiH (4. točka) a  nakon proračuna i pratećeg zakona (5. i 6. točka), birali bi se predsjedatelj i dopredsjedatelj Skupštine (7. točka).

S druge strane, zastupnici HDZ-a BiH zatražili su da, nakon usvajanja zapisnika s 1. konstituirajuće sjednice Skupštine Hercegbosasnke županije, odmah slijede proračun i zakon o njegovu izvršenju (2. i 3. točka), pa sve ostalo iza toga. Međutim, niti jedan od prijedloga nije dobio dovoljan broj glasova, pa je sjednica prekinuta uz zaključak da će ista biti nastavljena u četvrtak 21. travnja.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
20:29 16.04.2011.

Ove bosanske islamofasiste treba sto hitnije polati na Kubu. Ali ne na ljetovanje nego u Guantanamo.

KI
kitikat
21:46 16.04.2011.

a ko su ti bosanski islamofasisti,imaju li imena

PA
park
17:55 16.04.2011.

Haha....., HDZ je uvijek na prvom mjestu imao fotelje i pare , kakav narod i ku... ! Boli Čovu i Dodu ona stvar što umirovljenici ili njih 54000 u RS nisu dobili mirovine , bitan je referendum , il poljoprivredniciici što nisu dobili poticaje u Posavini , hej čovječe Sabor svehrvatski je bitan , ko jebe Posavinu . Jebe se njima za nama , mi to sve plaćamo !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?