PARLAMENT

Sjednica federalnog Doma naroda 
i službeno zakazana za 10. ožujka

parlament
VL FOTO
05.03.2011.
u 11:39

Prema najavama, izaslanici će položiti zakletvu i birati rukovodstvo Doma naroda, kao i predsjednika i potpredsjednika Federacije

Konstituirajuća sjednica Doma naroda federalnog Parlamenta jučer je i službeno, uz poziv izaslanicima, sazvana za četvrtak, 10. ožujka, u Sarajevu, rekao je tajnik Izmir Hadžiavdić. Osim polaganja prisege novoizabranih izaslanika, u najavljenom dnevnom redu je izbor novog rukovodstva Doma, kao i predsjednika te potpredsjednika Federacije BiH.

Pitanje izbora novog rukovodstva Doma bit će otvoreno 10. ožujka, a izbora rukovoditelja Federacije BiH naknadno, prema dosadašnjim saznanjima iz Parlamenta. - Ako ne bude dogovora, naravno da izaslanici HDZ-a BiH neće sudjelovati u onome što se zove konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH. Jednostavno, radi se o neustavnoj priči - izjavila je Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH. Odluka dosadašnjeg predsjedatelja Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Stjepana Krešića da sazove konstituirajuću sjednicu tog zakonodavnog tijela u novom, nepotpunom sazivu za Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH je “pokušaj demonstriranja politike sile”.

“Apsurdno je da sjednicu saziva onaj tko je prešao u HSP BiH, stranku koja nema niti jednog izaslanika izabranog do sada u šest od deset županija. Očito je da HSP BiH gubi tlo pod nogama i bojeći se da mu se ne izmakne udio u vlasti, provede nešto kako bi to donekle izbjegao”, smatra Bradara. Navodi kako je sada na potezu Ustavni sud Federacije BiH, koji bi trebao spriječiti “rušenje ustavnog poretka FBiH koje je započelo još 10. siječnja na konstituirajućoj sjednici Skupštine SBŽ-a kada je uz kršenje Poslovnika smijenjen predsjedatelj Mirko Batinić, te zanemarena volja dvotrećinske većine Kluba hrvatskog naroda koji se pozvao na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?