odali počast

Sjećanje na žrtve: Japan obilježio godišnjicu tsunamija

Japan, prisjećanje na tsunami (1)
Reuters/Pixsell
11.03.2013.
u 11:34

U katastrofi koja je pogodila sjevernoistočnu regiju zemlje poginulo je više od 15 tisuća ljudi, a za nekoliko tisuća se još uvijek traga.

Japan se na današnji dan prisjeća dana točno prije dvije godine kada je potres magnitude 9 stupnjeva po Richteru izazvao snažan tsunami koji je također uzrokovao najgoru nuklearnu katastrofu u posljednjih 25 godina, donosi Reuters.

U katastrofi koja je pogodila sjevernoistočnu regiju zemlje poginulo je više od 15 tisuća ljudi, a za nekoliko tisuća se još uvijek traga. Tragedija se obilježavala na više mjesta diljem zemlje. Minutom šutnje odali su počast stradalima. Japanski premijer Shinzo Abe na Youtubeu je uputio poruku narodu

- Prošlo je dvije godine od velike katastrofe u sjevero-istočnom Japanu. Htio bih izraziti, još jednom, moje najdublje saučešće svima koji su izgubili obitelji i voljene - rekao je Abe na svom službenom Youtube kanalu.

- Japan nikada neće doživjeti pravo proljeće ako proljeće ne dođe na sjeveroistok Japana. Obećajem da nikada neću zaboraviti težinu svakog dana i obećajem da će ubrzati obnovu regije - dodao je. 

>> Japan se prisjeća tragedije u kojoj je stradalo više od 19 tisuća ljudi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?