Nogometni kup BiH

Široki i Zrinjski u “minskim poljima”

Zrinjski
19.09.2012.
u 10:40

Teške će susrete još imati Borac i Željezničar

Kao i ranijih godina, utakmice šesnaestine finala Nogometnoga kupa BiH pravo su rešeto. Jer, ždrijeb nije bio dirigiran, mogao je svatko svakoga izvući, a odluka pada u samo jednoj utakmici – nema uzvrata.

 

Bez produžetaka

 

Nema ni produžetaka, pa ako neki susret završi neodlučeno, odluka o pobjedniku pada iz jedanaesteraca. Unaprijed je sigurno kako će se osmina finala igrati bez (najmanje) četiri premijerligaša, jer ždrijeb je “namjestio” četiri takva para. Sudeći po rezultatima iz ranijih godina, još bi se netko iz “elite” mogao oprostiti od kupa u ovom stupnju natjecanja. Sarajevo i Gradina svoj su susret odigrali sinoć. U Trebinju se igra susret klubova iz RS, u prvenstvu uspješnih Leotara i Slavije. Travnik će ugostiti Gošk na Piroti i favorit je. Možda najzanimljiviji susret vide gledatelji u Prijedoru. Tamo Rudar ugošćuje Zrinjski. Obje momčadi protekli su vikend slavile u prvenstvu. Rudar je svladao Travnik kod kuće (1:0), istim rezultatom Zrinjski je iz Mostara ispratio Željezničar. Bude li Perićeva družina igrala kao u nedjelju, Rudar nema izgleda, jer je protiv Travnika odigrao dosta slabo. No, ovo je nova utakmica, ovo je kup, u kojem nikad nema izrazitih favorita. Premijerligaši, Željezničar, Borac i Široki Brijeg, sva tri bivši osvajači kupa, moraju u goste. Bolje rečeno u minska polja! Aktualni kupski vlasnik Željezničar putuje u Mrkonjić Grad. Tamošnja Sloboda, treća u Prvoj ligi RS, pokušat će iznenaditi uz veliku podršku iz gledališta. Isto čeka Banjolučane u Čapljini protiv istoimenoga prvoligaša FBiH, dok Široki Brijeg čeka teška zadaća u Rodoču protiv drugoplasiranog federalca Branitelja. Ako je netko izraziti favorit, onda je to pet premijerligaških momčadi koje je ždrijeb nagradio domaćinstvom. Čelik će ugostiti prvoligaša Podgrmeč. Radnik je u Bijeljini domaćin drugoligašu Rudaru iz Zenice, a Velež također domaćin drugoligaškoj Mladosti iz D. Svilaja.

 

Susjedski derbi

 

Olimpic na Otoci ugošćuje Vitez, a Zvijezda na Banja Ilidži Rudar (U). Očekuju se lagane pobjede domaćina, uz ogradu – ovo je kup... Od ostalih susreta pozornost privlači susjedski obračun u Modriči, gdje istoimeni klub ugošćuje Orašje. Vitez u šesnaestini finala ima dva kluba. Uz Vitez to je Rijeka, koja je domaćin Drini HE i nije bez izgleda proći dalje. Sutjeska, prvoligaš RS, pod reflektorima u Foči očekuje pobjedu protiv bivšeg prvoligaša FBiH Famos Sašk Napretka. Neizvjestan bi mogao biti i ogled u Doboju, gdje će Sloga tražiti rehabilitaciju za ne baš uspješnu jesen u aktualnom prvenstvu Prve lige RS protiv Tomislava, jednog od kandidata za naslov u Južnoj skupini Druge lige i momčad koja igra atraktivan nogomet. Modriča Maksima – Orašje, Travnik – Gošk, Čelik – Podgrmeč, Branitelj – Široki Brijeg, Rijeka – Drina HE, Rudar – Zrinjski, Sloga – Tomislav, Radnik – Rudar (Z), Velež – Mladost (DS), Olimpic – Vitez, Sutjeska – Famos SAŠK Napredak, Leotar – Slavija, Zvijezda – Rudar (U), Čapljina – Borac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije