Bespoštedan sukob najveće zvijezde i trenera

Sir Alex tjera Rooneya, Real bi platio 56 milijuna eura

\'Manchester United\'s Wayne Rooney runs with the ball during their English Premier League soccer match against West Bromwich Albion at Old Trafford in Manchester, northern England, October 16, 2010.
Reuters
19.10.2010.
u 11:58

– Dajte mi da odem, molim vas. Prodajte me u siječnju – navodno je rekao Rooney.

Proteklih dvadesetak godina koliko je Sir Alex Ferguson na Old Traffordu, kroz momčad Manchester Uniteda prošle su brojne zvijezde svjetskog formata. Svi oni zarađivali su više od osebujnog Škota, bili su idoli navijača, nedodirljivi... Ili je takvu, krivu predodžbu javnost imala. Ferguson nikada nije imao problema s demonstriranjem autoriteta.

Wayne na koljenima...

Nikada se nije opterećivao činjenicom koliko velikih zvijezda ima u svlačionici. Sve one znale su da mogu uživati u slavi i kraljevskom tretmanu sve dok se ne suprotstave autoritetu legendarnog Škota. Kada se Sir Alex odrekao Paula Incea već je tada u momčadi imao Roya Keanea, kada je Davida Beckhama pogodio kopačkom u glavu dolazio je klinac Cristiano Ronaldo, Nizozemca Ruuda van Nistelrooija naslijedio je Wayne Rooney. Engleski je napadač, po svim pokazateljima, na izlaznim vratima Old Trafforda. Fergusonu je dozlogrdio njegov bahati odnos u privatnom životu, preljubničke afere, sukobi sa suigračima...

Iako je Rooney bio potpuno zdrav, Alex Ferguson je, a da nije ni trepnuo, rekao britanskim novinarima da je ozlijeđen. Wayne nije izdržao, optužio ga je da laže i zapečatio si sudbinu. Ferguson ga je u utakmici protiv West Bromwicha ostavio na klupi i to je bilo dovoljno.

– Dajte mi da odem, molim vas. Prodajte me u siječnju – navodno je rekao Rooney, prenose ljudi bliski Unitedovu napadaču.

Rooney je navodno zatražio novi ugovor i plaću od 150 tisuća funti tjedno, što je dodatno razbjesnilo Fergusona. Prema informacijama s Otoka, najrealniji je njegov odlazak u madridski Real. The Sun tvrdi da je Real spreman platiti 57 milijuna eura, a u suprotnom smjeru trebao bi otići Karim Benzema koji se jako sviđa Fergusonu.

Perezova velika želja

Rooney je navodno velika opsesija Realova predsjednika Florentina Pereza. Teško da se takva ponuda može odbiti jer engleskom napadaču ugovor istječe sljedeće godine. No, kroničari kluba s Old Trafforda kažu da će se Ferguson sad susresti s drugačijim problemom i da si ne može priuštiti gubitak tako važnog igrača.

"Njegov odlazak bio bi jednako katastrofalan kao kad bi Liverpool izgubio Stevena Gerrarda", piše Daily Mail.

No, ulog je za Fergusona puno veći od 56 milijuna eura - škotski ponos.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije