Nova akcija

SIPA uhitila dilere i našla opojnu drogu

SIPA
06.06.2013.
u 12:40

SIPA je pronašla dva za proizvodnju droge te je bila spremna i pošiljka...

Novim uhićenjima, ovoga puta među pripadnicima narkomiljea, nastavile su se akcije Državne agencije za istragu i zaštite SIPA-e.

230 stabljika skunka

Kako je izvijestila ova agencija, uhićene su ukupno tri osobe. Uhićene osobe imale su kompletan materijal za uzgoj droge.

Postupajući po usmenim naredbama Županijskog suda i Tužiteljstva Sarajevske županije, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e prekjučer su izvršili pretres privatnog stambenog objekta u naselju Ahatovići, općina Novi Grad, te su tom prilikom pronašli dva laboratorija za proizvodnju opojne droge skunk. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je oko 230 stabljika opojne droge skunk, veći broj folija sa zemljom s kojih je skinuta navedena opojna droga i veća količina narkotičkog sredstva pripremljenog za daljnju distribuciju.

Osim navedenog, pronađene su i privremeno izuzete kompletne elektroinstalacije s razvodnim pločama, prigušnicama, žaruljama za rast i cvat opojne droge, kao i kemikalije potrebne za uzgoj, te precizna digitalna vaga, pribor za pakiranje i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Uhićene tri osobe

U okviru navedenih aktivnosti, za sada, su slobode lišene tri osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela nedopuštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a kako neslužbeno doznajemo, jučer je uhićena još jedna osoba s područja Širokog Brijega. Radi se o Goranu L. koji je vlasnik stambenog prostora u ovom gradu, a istraga će pokazati koja je bila njegova uloga. 
Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje će nad istima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će iste biti predane nadležnom Tužiteljstvu na daljnji postupak. 
Daljnje aktivnosti po ovom predmetu bit će nastavljene, o čemu će javnost biti naknadno informirana, navodi se iz Državne agencije za istragu i zaštite. SIPA će i dalje raditi na otkrivanju organiziranog kriminala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije