TRAGEDIJA

Silovitim udarom terenca presjekao veliki stup na dva dijela

nesreća
VL FOTO
24.10.2011.
u 10:17

Dijelovi terenca mogli su se vidjeti i na 20-ak metara od mjesta nesreće

Po tko zna koji put svjedoci smo kako brzina, nepažnja, alkohol ili neka druga nepredviđena situacija može biti kobna po život.

Najvjerojatnije uslijed neprilagođene brzine uvjetima na putu u noći sa subote na nedjelju oko ponoći poginuo je dvadesetjednogodišnji Ivan Tokalić, sin Pere i Luce. Još jedan mladi život otišao je zauvijek, a kao i uvijek do sada, ostaje pitanje je li se tragedija ipak mogla nekako izbjeći. Do ove strahovite prometne nesreće došlo je u Nević Polju kod Novog Travnika, a od siline udara terenskog automobila kojim je upravljao nesretni mladić, na dva dijela presječen je visoki betonski armirani stup za elektroinstalacije.

U Hrvatskoj bolnici “Dr, fra Mato Nikolić” prim. dr. Dragan Popović mogao je samo konstatirati smrt.

-Čuli smo jak udarac, cijela kuća se potresla, a svi ukućani su izišli vidjeti što je po srijedi. I imali smo što i vidjeti.

U našoj bašči nalazio se prevrnuti terenac. Čim smo to vidjeli nekoliko nas je odmah priskočilo ne bismo li ipak spasili što se spasiti da. Koliko smo znali i umjeli, pomogli smo sad već pokojnom Ivanu, ali eto, vidite da je bilo uzalud. Udar je ipak bio presilovit.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć te je odvezen u Hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novu Bilu - izjavila nam je gospođica koja stanuje u kući pred koju je sletio jeep kojim je upravljao pokojni Ivan Tokalić, ali nije željela ni fotografirati se niti da joj ime spominjemo.

U dvorištu je vladao pravi kaos. Veliki betonski stup pun armature presječen je doslovno na pola kao i bor koji je bio uz kolnik kojim se vozio nesretni Ivan Tokalić. Dijelovi terenca mogli su se vidjeti i na dvadesetak metara od mjesta na kojem se desila tragična nesreća.

U Hrvatskoj bolnici “Dr. Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj prim. dr. Dragan Popović, koji je bio dežurni kada je Ivan dovezen u bolnicu, izjavio nam je: »Prema onome što sam vidio mislim da je Ivan nakon jakog udara ispao iz vozila jer su mu leđa bila uprljana zemljom, a po njemu su se nalazile i borove iglice.

Na bradi je imao samo vidljivu ranu te mislim da je jak trzaj vratom najvjerojatnije bio poguban za njegov život. Iako ovi što su ga dovezli tvrde da je davao znakove života u vozilu, kad je kod nas dovezen uradili smo sve što smo mogli, međutim, on nije davao znakove života. Zjenice su mu bile obostrano raširene, bio je bez pulsa tako da jedino što smo mogli, to je samo konstatirati smrt nesretnog mladića. Međutim, predložio sam tužiteljstvu da se uradi i obdukcija pa će se sa sigurnošću moći utvrditi i druge okolnosti vezane za Ivanovu smrt». Prema našim saznanjima dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Meho Bradić također je odlučio da se uradi obdukcija tijela pokojnog Ivana Tokalića jer se samo tako može utvrditi je li vozio pod djelovanjem alkohola ili nekih drugih droga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?