Nekoliko je razloga...

Znate li zašto zapravo zatvaramo oči dok se ljubimo?

ljubljenje
27.11.2020.
u 07:47

Da treba zatvoriti oči dok se ljubimo nitko nam nikada nije rekao, ali jednostavno smo znali vjerojatno već kod prvog poljupca da je to pravilo. Nekako je prirodno kada se dvije osobe naginju jedna prema drugoj da se poljube, da automatski zatvore oči - posebno ako poljubac dulje traje. Na pitanje zašto je to tako, BrightSide donosi nekoliko odgovora.

Fokusiranje na strast
Nekoliko istraživanja pokazalo je da se mozak puno teže fokusira na strast i bliskost ako ima puno vizualnih distrakcija, odnosno ako su oči otvorene. Smanjuje se mogućnost da se uključi puno osjećaja.

Možemo više osjetiti dodirom
Zatvaranje očiju također nam pomaže da se koncentriramo na dodir i tako ostvarimo bliskost s drugom osobom.

Osjećamo se manje ranjivo
Ljubljenje je jedna od intimnijih aktivnosti, a mnogi se upravo u tom trenutku osjećaju ranjivo. Kako bi se izbjegao osjećaj nelagode, automatski zatvorimo oči kada dolazi do poljupca.

Alternativa je malo jeziva i čudna
Kontakt očima može puno toga reći i poželjan je kada nekome želite dati do znanja da vam se sviđa, ali tijekom poljupca otvorene oči i zurenje u osobu mogu biti pomalo jezivi i čudni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije