OSAM EPIZODA

Završeno snimanje druge sezone "Kotline": Kako je došlo do smrti rudara

25.05.2024.
u 13:21

Radnja druge sezone je smještena u Sarajevu i Zenici

Pala je zadnja klapa druge sezone serije "Kotlina" Danisa Tanovića, koji je to proslavio s Feđom Štukanom, Borisom Lerom, Helenom Vuković..., prenosi Dnevni avaz

Radnja druge sezone s osam epizoda je smještena u Sarajevu i Zenici.

Druga sezone serije "Kotlina" počinje godinu nakon završetka prve sezone. U Historijskom muzeju, ispod spomenika Josipu Brozu Titu, pronađeno je tijelo zeničkog rudara. Sve upućuje na samoubojstvo. Inspektor Mido Zec odlučuje provjeriti detalje, što ga vodi u Zenicu, njegov rodni grad. 

Zenička policija nema problem s kolegom iz Sarajeva, ali viša inspektorica Vera ima. Viši inspektor Edib Pašić prima nagradu za riješeni slučaj Hagade, ali ceremoniju prekida dojava o bombi. U Sarajevo dolazi i Tanja, Edibova bivša žena, koja na zabavi okuplja staru ekipu – dolazi i Senči, paranoičan i u strahu od osvete Smajlijevih ljudi.

Edib i Mido, u Zenici i Sarajevu, se suočavaju se s pitanjima koja se na prvi pogled čine jednostavna, no završavaju istražujući ne samo slučajeve već i sami sebe, svoje živote i životne odluke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije