'HLADAN TUŠ'

VIDEO Kraljica Camilla priredila veliku neugodnost Brigitte Macron! Ovo nitko nije očekivao

Kraljica Camilla i Brigitte Macron
Profimedia
10.06.2024.
u 17:14

Kraljica Camilla odbila je pružiti ruku Brigitte Macron, a ovo definitivno nitko nije očekivao

Na društvenim je mrežama osvanula snimka koja prikazuje poprilično intrigantnu scenu između Brigitte Macron i kraljice Camille. Naime, Camilla se 6. lipnja pojavila na obilježavanju Dana D u Normandiji u Francuskoj u društvu supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Kada su polagale vijence uz spomenik, Brigitte je kraljici pružila ruku. Naime, željela je da se u tom trenutku drže za ruke, no doživjela je hladni tuš. 

Camilla ne samo da joj nije odgovorila, već ju je u potpunosti izignorirala. Britanska kraljica nije željela primiti Brigitte za ruku, a svoju je mirno držala uz bok. A što se točno dogodilo najbolje opisuje snimka objavljena na platformi X, odnosno bivšem Twitteru, a nakon neuspjelog hvatanja kraljičine ruke, Brigitte se odmaknula i sklopila ruke ispred sebe. Potom su neko vrijeme stajale bez riječi pa su se vratile svojim muževima, kralju Charlesu III. i predsjedniku Francuske. 

 

 

Pravila vezana uz interakciju članova britanske kraljevske obitelji česta su tema rasprava u medijima. - Ne postoje obavezni kodeksi ponašanja prilikom susreta s kraljicom ili članom kraljevske obitelji, no mnogi se žele pridržavati tradicionalnih oblika, koji uključuju i blagi naklon, ali ono što je još važnije jest činjenica da rukovanje nije zabranjeno - stoji na internetskoj stranici kraljevske obitelji, prenose mediji. 

Iz svega proizlazi zaključak da Camillin potez nije dio protokola, već se jednostavno nije željela držati za ruke s prvom damom Francuske. S druge pak strane, 75-godišnji kralj Charles pozdravio je predsjednika Macrona zagrljajem na britanskom spomeniku u Normandiji i poljubio ruku njegovoj supruzi. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije