SPENCER

Već nakon prvog trailera filma o lady Di, Kristen Stewart zapanjila transformacijom u "princezu srca"

30.08.2021.
u 09:40

Film prikazuje period od tri dana za vrijeme Božićnih praznika koje su princeza Diana i princ Charles uvijek provodili na imanju Sandringham, a upravo je tada odlučila okončati svoj brak sa suprugom

Kada je prvi puta objavljeno da će u biografskom filmu "Spencer" princezu Dianu utjeloviti američka glumica Kristen Stewart (31) malo tko je očekivao kako će transformacija glumice koja je najpoznatija po ulozi Belle Swan u vampirskoj sagi "Sumrak" biti uspješna. Dugo iščekivana najava filma čileanskog  redatelja Pabla Larraina premjeru će doživjeti na Venecijanskom filmskom festivalu koji počinje 1. rujna, a na velikim platnima očekuje se početkom studenog. Inače, Pablo Larrain režirao je i hvaljenu dramu Jackie, o životu Jackie Kennedy, a uloga je glumici Natalie Portman donijela nominaciju za "najbolju glavnu glumicu", dok je scenarij napisao Steven Knight koji je radio i za kultnu seriju "Peaky Blinders".

Film prikazuje  period od tri dana za vrijeme Božićnih praznika koje su princeza Diana i princ Charles uvijek provodili na imanju Sandringham, a upravo je tada odlučila okončati svoj brak sa suprugom.

-Jako se zaštitnički postavljam prema princezi Diani i ovoj ulozi. Bila je tako mlada, svatko je o njoj imao drugačije pretpostavke i perspektivu kako bi film trebao izgledati. Naravno možda neće sve biti točno, no  meni je bitno osobno iskustvo, želim da moja uloga princeze Diane bude posebna i svojstvena meni- rekla je prije početka snimanja Kristen, uz koju se u filmu pojavljuju i Sally Hawkins, Timothy Spall i Jack Farthing kao Charles.

U dugo očekivanom traileru koji traje svega minutu, Diana luta po imanju nakon glasina o razvodu i nevjeri, a posebno dirljiv trenutak je prizor u kojem princeza plače. Društvene mreže i kritika nisu ostali ravnodušni, pa su tako potvrdili ono što je i sam redatelj rekao prije početka snimanja- Kristen ima sve karakteristike da savršeno prikaže neprežaljenu princezu, a iako u najavi izgovara samo dvije riječi, obožavatelji su odmah uočili da je uspjela "skinuti" Dianin britanski naglasak. Osim najave, izašao je i premijerni poster filma. Dramatična fotografija prikazuje Lady Di (Kristen) okrenutu leđima, odjevenu u haljinu koja je inspirirana "Diaghilev toaletom", dizajnera Davida i Elizabeth Emanuel koji su također dizajnirali njezinu kultnu vjenčanicu.

-Film "Spencer" mnogi su osudili puno prije nego što su vidjeli najavu ili čak film. Mnogi će reći da idu gledati film o priči koju znaju. Ne! Krivi film! Kriva pretpostavka! Nitko od nas nije poznavao princezu Dianu, moja želja je bila stvoriti neku vrstu "bajke" koja će se bazirati na stvarima događajima, a onda ćemo vidjeti hoće li to funkcionirati- rekao je redatelj filma, a također je naglasio i kako je od samoga početka znao da je Kristen savršena za ulogu unatoč negodovanju javnosti. Naime, Kristen je publici još uvijek "samo klinka" iz "Sumrak sage", no čini se kako je objavom fotografija i najave uspjela ušutkati dežurne kritičare, a sada joj se po najavama smiješi i nominacija za nagradu "Oscar".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije