Najosnovnija upotreba lovorovog lista je dodavanje juhama. Oni su ti koji omogućuju pravi okus kuhanog povrća. Lovor je također odličan začin za obogaćivanje okusa domaćih suhomesnatih proizvoda, pečenja i kobasica,piše babalubaguetteria.it
Svojstva lovorovog lista
Ponekad se nazivaju i lovorov list ili lovorov list. Eterična ulja sadržana u lišću imaju baktericidno djelovanje. Također pokazuju sposobnost uklanjanja lošeg kolesterola, čime štite kardiovaskularni sustav. Ako imate problema na ovom području, imajte na umu lovor.
Lišće će biti izvrsna pomoć u zacjeljivanju rana. Osim toga, mogu pomoći u liječenju bolesnih zglobova i reumatskih bolova. Ako volite piti vruće napitke tijekom dana, preporučujemo da ih prelijete kipućom vodom i prokuhate nekoliko minuta. Procijeđeni napitak možete ispijati tijekom dana.
Infuzija lovorovog lista također ima prednosti za njegu kože – izvrstan je za toniranje kože i smirivanje upala. Osim toga, zahvaljujući svojim baktericidnim i fungicidnim svojstvima, može pomoći onima koji se bore s prhuti i aknama. Lovor zaista djeluje na kožu.
Ovaj začin prirodno se nalazi u južnoj Europi, sjevernoj Africi i zapadnoj Aziji. Danas se u kulinarstvu uglavnom koristi list lovora. Zanimljivo je da je u prošlosti lovorov list imao još jednu namjenu – u davna vremena od njega su se izrađivali vijenci koji su ukrašavali glave važnih osoba.
Napitak od lovorovog lista ima snažan učinak čišćenja
Ne smiju ga piti trudnice i starije osobe. Ako ste u fazi čišćenja lovorovim listom, odreknite se teško probavljive hrane, šećera i mliječnih proizvoda. Čišćenje se može obaviti kod kuće i traje samo tri dana. Ne zaboravite mudro dozirati piće.
Lovorovo ulje možete kupiti u trgovinama zdrave hrane. Ovim uljem možete mazati bolne zglobove ili natečene tetive. Lovor također može pomoći u liječenju respiratornih bolesti poput kašlja i bronhitisa. Ali hoćete li odabrati kiseli krastavac za čišćenje? Ovdje su potrebni proizvodi.
Recept za turšiju od lovorovog lista
Sastav:
- Prilozi: 5 g lovora
- 300 ml kipuće vode
Način pripreme:
- Stavite 5 g lovora u 300 ml kipuće vode i kuhajte 5 minuta.
- Zatim ulijte juhu u termos bocu i ostavite 5 sati.
- Nakon tog vremena uvarak procijedite i ulijte u bocu, po mogućnosti staklenu.
- Pijte 1/4 žličice uvarka svakih 20 minuta tijekom 12 sati.
Liječenje traje 3 dana, svaki dan pripremite svježi uvarak.
Ne zaboravite da je tijekom liječenja najbolje ne jesti proteinske proizvode.