Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Showbiz

Tony Cetinski u Zenici i Sarajevu obilježava 30 godina karijere

03. ožujka 2019. u 20:55 1 komentara 27 prikaza
Tony Cetinski

Regionalna glazbena zvijezda Tony Cetinski će u okviru turneje #Samoljubav, kojom obilježava 30 godina karijere, održati dva velika koncerta u Bosni i Hercegovini, 8. ožujka u zeničkoj Areni i 9. ožujka u sarajevskoj Zetri. U razgovoru za Fenu kazao je da se veoma raduje druženju s publikom te da sa timom suradnika priprema istinski koncertni spektakl.

Govoreći o repertoaru, Cetinski je istaknuo da će publika moći uživati u starim i novim hitovima te da će na sceni izvesti i stare zvukove dance glazbe iz 90-tih kako bi posjetitelje barem na kratko vrijeme vratio u to razdoblje. Poruka oba koncerta je, kazao je Cetinski, #Samoljubav, i to ne ljubav prema ženi, već prema životu.

Nada se da će uspjeti opravdati to što nije nastupao u Bosni i Hercegovini već šest godina, te je pohvalio bh. publiku koja ga je podržavala tijekom cijele karijere, posebno u trenutcima kad mu je bilo teško u životu.

Istaknuo je da je mnogo razmišljao kako poboljšati nastup u odnosu na prethodne, što je prema njegovim stavovima i smisao tog posla. Kaže da ne traži mnogo, s obzirom na uvjete u kojima građani žive u regiji, ali ističe da se uvijek trudi dati maksimum kako bi svoju glazbu predstavio najbolje.

- Pripremamo veliku stvar, imamo i goste iznenađenja, a jedna od njih je i fantastična zeničanka Adna Šestić - najavio je.

Međutim, Cetinski kaže da mu nije bilo lako ostvariti svoj san i imati zavidnu glazbenu karijeru.  

- Da danas počinjem, bilo bi mi teško i možda bi odustao. Zato pokušavam novim glazbenim nadama, kao što je Adna Šestić da dam priliku da se predstave publici, jer sam svjestan na koji način stvari funkcioniraju u toj branši -  kazao je.

Ukoliko pjevač ima talenta, Cetinski kaže da određeni ljudi pokušavaju pridobiti umjetnika ili sabotirati njegov rad. Ali, ukoliko pjevač želi samo slavu, onda će, dodao je, pristati na sve uvjete i 'odaljiti se od sebe'.

- I upravo mladim ljudima koji tek započinju karijeru pokušavam objasniti da je uvijek bolje ostati svoj i na koncertima graditi dobar odnos s publikom - istaknuo je Cetinski te dodao da na taj način preskaču početke koji su nekad prije bili pravilo, a to je nastupanje po festivalima.

Inspiraciju za svoje hitove kaže crpi prvenstveno iz ljubavi, koja je pokretač svega, ali i života i, naravno, publike.

- Da nema ljubavi o čemu bih ja pjevao - kazao je Cetinski.

Govoreći o privatnom životu, naglašava da je suprugu Dubravku upoznao dva dana nakon što je odustao od ljubavi.

- Nerazdvojni smo i svaki dan smo zajedno već pet godina. Formula uspješnog braka je kada s nekim uspijete funkcionirati kao tim - kazao je.

Podsjetio je da je u Sarajevu prvi put nastupio davne 1989. godine te da je njegova veza s glavnim gradom BiH vrlo jaka, jer je 1996. godine u Vijećnici snimio spot za pjesmu "Prah i pepeo".

- Prva velika stvar u mojoj karijeri dogodila se u Sarajevu i jako ga volim - istakao je Cetinski.

Među mnogobrojnim hitovima koje je objavio, Cetinski je kazao da mu je najdraža pjesma  "23. prosinac", jer ima najveću težinu, i muzički i tekstualno, koju će naravno, sa istim žarom kao pri put otpjevati i zeničkoj i sarajevskoj publici.

  • debelacija:

    i konvertibilna marka dobro dođe! bijedno i žalosno!!!