PREDSTAVLJEN PROGRAM 70. LJUBLJANA FESTIVALA

Tonči Huljić o dolasku unuke: 'Ako malecka bude puno plakala, ja ću ići svirati'

huljić
Žarko Basic/PIXSELL
04.05.2022.
u 19:29

Planovi za ljeto ovise mu, kaže nam, o tome hoće li ga buditi plač unučice

Danas je u Zagrebu predstavljen program 70. Ljubljana Festivala – trećeg najvećeg festivala klasične glazbe u Europi koji će se održati od 21. lipnja do 8. rujna, a koji će ugostiti niz velikana klasične glazbe. Tako će uz Bečku filharmoniju, Johna Malkovicha, Juliana Rachlina, nastupiti i Tonči Huljić (60). Huljić će tada predstaviti svoj crossover program uz veliki orkestar, bend i zbor te posebnoga gosta, zeta Petra Grašu (46).

- Izrazio je želju da bude tu, već je naturalizirani Slovenac. Neki ga iz čudnog razloga povezuju sa mnom - našalio se Tonči na konferenciji za novinare. - Meni to znači da krenem ispočetka gdje sam stao 2019. U međuvremenu sam napredovao, napravio još djela, ostvario dovoljno kontakata po svijetu i zapravo se u Ljubljani spušta 'zastavica' za utrku - kazao je za 24 sata o tome što za njega znači nastup na Festivalu.

Podsjetimo, u Lisinskom je u travnju trebao predstaviti svoju "Misu Mediteranu", no izvedbu je prebacio na lipanj zbog "diskrepancije u tajmingu", a sada je priznao da je jedan od razloga bila i kći Hana zbog trudnoće, zbog koje su morali uzeti pauzu.

- Hoće li uspjeti izdržati pjevati cijelu misu?

Sigurno ne. Ali su spremne alternacije, kao što ih imamo za svakoga, za slučaj da imaju nekog važnijeg posla u to vrijeme. Za sve imamo spremno rješenje - kaže Tonči. Dodaje kako će se ovoga ljeta malo više posvetiti sebi.

- Imat ćemo nekoliko izvedbi misa, vidjet ću koliko ću htjeti nastupati s Madre Badessom, a tu je i kombinacija mise i 40 minuta Madre Badesse. Tu su i pjesme koje će izaći, novi singlovi Lorene, Petra, Domenice... Ako me ne bude budio dječji plač, onda ću sigurno dosta vremena provesti s obitelji, normalno, trudit ću se. Ako malecka bude puno plakala, ja ću ići svirati. Tako da o tome ovisi koliko ću svirati - zaključio je Tonči. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije