PREMIJERA NA JESEN

Tom Wlaschiha: S Višnjićem je gušt raditi jer je zabavan i nije umišljen

goran višnić i Tom Wlaschiha
16.08.2015.
u 17:38

Njemački je glumac s Goranom Višnjićem u Istri snimao novu sezonu serije "Granice zločina" i ispričao nam zašto često dolazi u Hrvatsku i kako je dobio ulogu u "Igrama prijestolja"

Ovo mi je bio već 20. posjet Hrvatskoj, dobro sam upoznat s vašom zemljom i često dolazim ovamo jer je moja dobra prijateljica Lea Mornar iz Hrvatske – pohvalio nam se na početku razgovora njemački glumac Tom Wlaschiha, s kojim smo se susreli dok je u Istri snimao treću sezonu "Granice zločina", u kojoj glumi i Goran Višnjić.

Sretan ulogom pozitivca

Premijera nove sezone predviđena je za jesen na AXN Adriji, a Tom nam je otkrio nešto o svom liku Sebastiana Bergera. – Sebastian dolazi iz njemačke policije i stručnjak je za kompjutore. Dosta sam se pripremao za ovu ulogu jer, da budem iskren, o kompjutorima nemam pojma. Znam kako ih upaliti i ugasiti, a za sve ostalo mi treba pomoć stručnjaka – kazao je smijući se. U glumačkoj ekipi, koja je "Granice zločina" snimala u Hrvatskoj, bili su i legendarni Donald Sutherland i Elizabeth Mitchell, koje Tom opisuje kao nevjerojatne profesionalce, a riječi hvale ima i za Gorana Višnjića.

– S Goranom sam već imao priliku surađivati dok smo u Engleskoj prije pet godina snimali seriju "Deep". Tada je on bio pozitivac, a ja sam glumio opakog muškarca, no sada smo obojica dobri. Volim raditi s Goranom jer je zabavan, pristupačan i nije umišljen i egocentričan. Uspio je ostvariti karijeru u Americi, što ipak nije lako za europske glumce – kazao je.

Hrvatsku i zemlje bivše Jugoslavije Tom je proputovao prošle godine s prijateljem, a cilj njihova putovanja bilo je pronaći zaboravljene spomenike bivše Jugoslavije.

– Na ideju smo došli kad nam je u ruke dospjela knjiga o spomenicima iz ere Josipa Broza Tita. Kad smo vidjeli kako zanimljivih primjeraka ima, prijatelj i ja odlučili smo sjesti u automobil i pronaći ih. Prošli smo Hrvatsku, Bosnu u Hercegovinu, Srbiju i Makedoniju i moram priznati kako me najviše zadivio Kameni cvijet u Jasenovcu – kaže 42-godišnji glumac. Nisu ga samo "Granice zločina" dovele u naše krajeve, naime, Tom je ovdje snimao i petu sezonu "Igre prijestolja", u kojoj se pojavljuje kao Jaqen H'gharsa.

Nema vremena za knjige

– Sretan sam što gotovo sve vanjske scene snimamo u Hrvatskoj, moje kolege oduševili su Split i Šibenik – priča Wlaschiha. Njegov lik u "Igri prijestolja" pojavljuje se u prvoj sezoni i ponovno u petoj, a Tom nam priznaje kako do snimanja nije znao ništa o "Igrama prijestolja".

– Obožavatelji su bili presretni kad su scenaristi vratili moj lik u petoj sezoni. Kada sam išao na audiciju za "Igre prijestolja", nisam imao pojma o čemu je riječ i znam da sam bio u šoku kada mi je agent poslao scenarij mog lika koji sve govori u trećem licu. Snimio sam svoje scene mobitelom, poslao ih agentu i dobio ulogu – prisjetio se Tom. Kada je dobio ulogu, pročitao je prve dvije knjige Georgea R. R. Martina po kojima je serija snimana, a za ostale tri knjige nije još našao vremena.

– Za to će mi trebati dulji odmor na plaži, po mogućnosti negdje na hrvatskoj obali – poručio je glumac.

>> Goran i Ivana Višnjić posvojili djevojčicu

>> Kad Daniel Craig ode u mirovinu, ja ću biti novi James Bond

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije