OBJAVIO VIDEO

Tom Hanks upozorio pratitelje na prevaru: 'Nemam ništa s tim'

Tom Hanks
Ian West/PRESS ASSOCIATION
04.10.2023.
u 09:22

Umjetno stvoren lik holivudskog glumca pojavio se na društvenim mrežama u jednoj kampanji

Holivudski glumac Tom Hanks (67) u nedjelju je na društvenim mrežama otkrio kako je postao žrtva umjetne inteligencije. Naime, prevaranti su iskoristili njegovo umjetno stvoren lik kao zaštitno lice kampanje, a glumac je na prevaru upozorio pratitelje.

- Oprez. Postoji video koji promovira nekakav stomatološki plan s AI verzijom mene. Nemam ništa s tim - napisao je glumac na Instagramu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)

 

Glumac je i ranije upozoravao na umjetnu inteligenciju. U podcastu 'The Adam Buxton' govorio je o porastu upotrebe umjetne inteligencije u kreativnoj industriji te je napomenuo da su tijekom snimanja filma 'The Polar Express' u računala spremali velike količine podataka o glumcima, konkretno o njihovu izgledu.

- Predvidjeli smo ovo. Vidjeli smo da postoji mogućnost da te nule i jedinice unutar kompjutera postanu lice i lik. Sad je to samo poraslo i sada to vidimo svugdje - rekao je glumac tada.

Podsjetimo, ove godine je glumac osvojio nagradu Malinu za 2023. godinu, za najgoreg sporednog glumca i za najgoru filmsku kombinaciju. On je nagradu osvojio za ulogu okrutnog i pokvarenog pukovnika Toma Parkera u ilmu "Elvis" iz 2022. godine.

Unatoč tome što se radi o dobitniku Oscara mnogi kritičari i obožavatelji kritizirali su Hanksovu izvedbu u "Elvisu", posebice njegov naglasak. Maline su proglasile Hanksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom - glumca i njegova "lica od lateksa" u filmu.

Maline, koje se opisuju kao "ružni rođak Oscara", započele su 1980. kao Zlatna malina, koju su osmislili diplomanti filmske škole UCLA i veterani filmske industrije John J. B. Wilson i Mo Murphy.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije