iz karantene

Tifa: Zaboravili smo susjeda pitati ga treba li nešto

16.04.2020.
u 07:44

Čuvam se, ali bit će kako će biti. Ako mi je suđeno, to se ne može izbjeći – poručuje Tifa.

Mladen Vojičić Tifa (60) vrijeme provodi u svoja četiri zida u Sarajevu zajedno sa suprugom i kćerkom. Kaže kako je dosta discipliniran te poštuje sve savjete nadležnih i stručnih osoba vezanih uz pandemiju koronavirusa.

- Gledam televiziju, informiram se... Iako uvijek postoji mali crv sumnje u sve ovo, ali ne treba o tome raspravljati – kaže Tifa za Avaz. 

U vremenu izolacije, kako kaže, ne nedostaje mu ništa posebno, ali ističe kako je uvijek zabranjeno voće najzanimljivije.  

- Svi mi volimo sami sebi određivati neka pravila. A kada ti ovako kažu... Muka mi je kad krene ovaj policijski sat u osam, kao da su svi pomrli. Neka zlokobna tišina – kaže Tifa.

Nada se da sve ovo neće dugo trajati. 

- Samo na što ćemo ličiti kad izađemo iz kuća – dodaje rok legenda.

Smatra i kako je ovo jedinstvena prilika da se resetiramo.

- A koliko smo solidarni, to je sada drugi par rukava. Volio bih volontirati, ali sam već u nekim godinama, možda rizičnim, iako nemam 65. Zaboravili smo susjedu preko puta nas, da pitamo: „Treba li što?“ Rado bih se uključio da pomognem – iskren je Tifa. 

Iako ne izlazi iz kuće, kaže kako telefonom i drugim sredstvima komunikacije održava kontakt s prijateljima.

- U posljednje vrijeme najviše komuniciram s Harisom Burinom. „Ubijamo“ se od priče, evociramo uspomene. On je dobar. Pustio je bradu, pa je onda na kraju bradu obrijao, a ostavio brkove. Fino mi se ušpicio – kaže Tifa. 

Dodaje kako ga je rastužila vijest o smrti Zdravka Čečura. 

Posljednji koncert „Bijelo dugme“ imalo je u Oslu 7. ožujka. 

- Imali smo baš dobar koncert. Ja sam nakon toga odmah otišao u izolaciju. Kako je tako je, ali bit će još koncerata – poručuje Tifa i dodaje kako je u kontaktu s Goranom Bregovićem i ostalima iz ekipe.

U principu se, kaže Tifa, ne opterećuje mnogo koronom. 

- Nije to mene puno puklo. Nemam nekog straha. Definitivno vidim kako smo mali, cijela zemaljska kugla, i kako se lako može uredovati po nečijim željama. Kako će na kraju sve izaći... Ako se krenemo baviti globalnim razmišljanjima, ode sve... Ubije ti i ono malo kreativnosti i neke ljepote života. Neću razmišljati o tome. Čuvam se, ali bit će kako će biti. Ako mi je suđeno, to se ne može izbjeći – poručuje Tifa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije