novi rekord

Svjetski rekord: Prodan album Beatlesa za 5,6 miljuna kuna

Beatles
07.12.2015.
u 15:17

Ringo Starr prodao je svoj primjerak ‘White Albuma’ legendarnog benda za nevjerojatnih 790 tisuća dolara ili nešto više od pet milijuna i šesto tisuća kuna

Legendarni je bubnjar Beatlesa, Ringo Starr, prodao svoj primjerak ‘White Albuma’legendarnog benda, za nevjerojatnih 790 tisuća dolara ili nešto više od pet milijuna i šesto tisuća kuna. Album objavljen 1968., sa serijskim brojem 0000001 prodan je na aukciji instrumenata i ostalih privatnih predmeta Ringa i njegove supruge Barbare. Konačna je cijena svjetski rekord za jednu LP ploču, a zanimljivo je da je spomenuti primjerak ‘White Albuma’, prije aukcije bio procjenjivan na najviše 60.000 dolara, dakle samo pola milijuna kuna.

Drugim riječima postigao je deset puta veću cijenu od očekivane. Ringo je prodao i set bubnjeva koji je svirao na snimanju hitova ‘Can’t Buy Me Love’, ‘I Want To Hold Your Hand’ i ‘She Loves You’. Bubnjevi, koje 50 godina javnost nije vidjela,  postigli su cijenu od 2,2 milijuna dolara, dakle više od 15 milijuna kuna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije