'Seks i grad'

Svi su htjeli biti poput njih, a njima je serija uništila živote

Ian West/Press Association/PIXSELL
06.06.2018.
u 21:30

Kultna serija 'Seks i grad' je točno prije dvadeset godina 'prikovala' milijune gledatelja za male ekrane. Radnja je svima dobro poznata: četiri prijateljice i njihova svakodnevica u New Yorku. 

Gotovo da nema žene koja se nije poistovjetila s nekom od njih. Zbog glavnih likova - Samanthe, Carrie, Mirande i Charlotte, milijuni ljudi su u svakog dana u isto vrijeme bili 'zalijepljeni' za naslonjače u iščekivanju nove epizode, a reprize se rado gledaju i danas, 20 godina nakon prikazivanja prve epizode. 

Gledateljice su 'poludjele' za stilom glavnih junakinja, sve su htjele biti poput poslovne Mirande, zavodljive Samanthe, dotjerane Carrie ili otmjene Charlotte. Premda su u seriji bile nerazdvojne prijateljice, u stvarnom životu se nisu pretjerano slagale i imale su potpuno različite živote.

Privatne svađe punile medijske stupce

S obzirom na veliku popularnost koju je emisija polučila, glumicama se i dan danas teško odvojiti od uloge. 'Ti si ista Miranda. To je baš nešto što bi Carrie rekla. Ja sam Charlotte u duši, ali Samantha po ponašanju', i slične izjave postale su dio svakodnevice brojnih obožavateljica.

Cynthia Nixon (51), koja je utjelovila lik Mirande, gay je aktivistica i majka dvoje djece koja kreće u političku utrku za mjestom prve gay guvernerke New Yorka. Mnogi je i danas vide kao samo kao Mirandu. To može uvelike naštetiti njenoj političkoj karijeri s obzirom na to da se Mirandin lik i njena uvjerenja kose s mnogim političkim stavovima koje Cynthia zastupa.

Kim Cattrall (61) u seriji je bila koketna i zabavna Samantha, a u privatnom životu je punila stupce novinskih rubrika neprestalnim svađama s kolegicama. Izjavila je i da je njen život uvelike patio zbog serije i da zbog nje nikad nije imala djece.

Kristin Davis (53) mnogi i danas pamte samo kao otmjenu Charlotte York koja sanja o skladnoj ljubavi i braku. Charlotte ima viziju svog savršenog muža i ne odustaje od nje. Davis u privatnom životu nikad nije imala sreće u ljubavi. Nakon brojnih ljubavnih brodoloma, sreću je pronašla u majčinstvu i posvojila kćer Gemmu Rose.

Sarah Jessica Parker (53) ima zavidnu glumačku karijeru iza sebe, troje djece i skladan brak sa suprugom Matthewom Broderickom. Njen sukob s kolegicama sa seta serije Seks i grad je godinama punio stupce svjetskih tabloida. Kim Cattrall je prozvala Jessicu dvoličnom i licermjernom i otkrila da su imale jako ružne uspomene sa seta. Nedavno je izjavila kako taj sukob traje puno dulje nego što javnost može i zamisliti, piše The Irish Times.

Dvadeset godina nakon

U seriji je naglasak na vezama, seksu, ljubavnim problemima, modi, prijateljstvu i životu u gradu. Zbog zabavnih glumica, eksplicitnosti i otvorenom pričanju o seksu i drugim tabu temama u to vrijeme, 'Seks i grad' je polučio nevjerojatan uspjeh.

Osvojili su osam Zlatnih globusa, sedam Emmyja i brojne druge nagrade i nominacije. Serija je itekako ostavila traga na gledatelje, a postala je i dio kulture i turističke ponude New Yorka. Tako su stepenice ispred stana glavne protagonistice Carrie postale nezaobilazan dio ture po New Yorku. Proslavila je i prodavaonice svjetskih marki, a posebno prodavaonicu cipela Manolo Blahnik na Petoj Aveniji koja je Carrie bila omiljena. 

Mnogima je i danas prva asocijacija na New York, modu, ženske cipele, prijateljstvo, seks i ljubav upravo ova bezvremenska serija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije