Hari uoči koncerta u Mostaru

“Svi hvale album, što je 
meni jako drago, ali ovo je utakmica koja je tek počela”

28.12.2016.
u 08:00

Nakon Zenice Hari Mata Hari održao je sjajan koncert i u, do posljednjeg mjesta, popunjenom Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli.

Akustični koncert je upriličen u okviru mini turneje pod nazivom “Ćilim”, a na kojoj Varešanović promovira svoj istoimeni album koji je svjetlost dana ugledao ove godine. Hari je bio odlično raspložen, a na pozornici je još jednom potvrdio da je bezvremenski romantik jedinstvenog glasa.

Bila je ovo noć koju su, uz pjesme s novog albuma, dodatno oplemenili i Varešanovićevi neprolazni hitovi, nekoliko sevdalinki, kao i pjesme drugih autora u unplugged aranžmanima.

Varešanović je u razgovoru za Klix.ba svoje putovanje kroz nekoliko gradova nazvao “mini turnejom vježbanja” koja predstavlja uvertiru u veliku turneju koja će biti upriličena iduće godine.

“Odavno sam imao želju uraditi nekoliko koncerata u kazališnim prostorima. Mislim da je to dobro za cjelokupan bend, a meni je na neki način i lakše raditi koncerte u ovakvim prostorima. Tada se s ljudima gledam u oči i samim tim mnogo bolje pjevam i funkcioniram”, kazao je Varešanović. Osvrnuo se i na nedavno objavljeni album “Ćilim” koji je već pobrao simpatije publike, ali i kritike.

“Svima je drago da je album nakon sedam godina izašao. Neke pjesme su se čule. Svi hvale album, što je meni jako drago, ali ovo je utakmica koja je tek počela”, zadovoljno će.

“Ćilim” donosi 11 pjesama koje su različitih karaktera i na njemu je radila ekipa sastavljena od starih i novih Harijevih suradnika iz Sarajeva, Zagreba, Beograda i Skoplja.

Kada je riječ o slobodnom vremenu, ističe da ga uspije pronaći, a vrlo rado ga upražnjava sa svojim dvama unucima koji žive u Njemačkoj.

“Svako malo odem u Njemačku, ali i kada nisam tamo, s njima sam stalno na vezi. Kažu da kada čovjek ima unuke tek onda vidi što je ljubav prema djeci”, nastavlja Varešanović koji ne bi volio da unuci krenu djedovim stopama.

“Volio bih da imaju svoje živote. Ali, ako im je suđeno biti veliki glazbenici, bilo bi mi drago, ali ne bih volio da, zato što ja pjevam, budu u sjeni popularnog djeda”, dodaje on.

Hari Mata Hari nakon Zenice i Tuzle mini koncertnu turneju završava nastupom u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, 29. prosinca ove godine. Kada je riječ o planovima za iduću godinu, Varešanović je posebno istaknuo veliku turneju koja će početi 14. veljače koncertom u Novom Sadu, a zatim slijede Beograd i Skoplje.

Turneja će biti završena na ljeto koncertom u Sarajevu, što ga posebno raduje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?